Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ



           
          Την Κυριακή μετά τη Θ. Λειτουργία και  μετά από πρόσκληση του εφημερίου του Ι. Ναού όλη η εκκλησιαστική σύναξη πορεύτηκε προς τον ισόγειο χώρο του πνευματικού  μας κέντρου, όπου προσφέρθηκε ο καθιερωμένος καφές καθώς κι ένα μικρό πρωινό, που είχαν ετοιμάσει οι καλές και ευγενείς μας κυρίες που διακονούν με αγάπη κάθε ενοριακή εκδήλωση.
            Στη συνέχεια έγινε η ευλογία και η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από  τον προϊστάμενο του Ι. Ναού πρωτ. π. Γερασιμάγγελο Στανίτσα, ο οποίος απηύθυνε θερμές, εγκάρδιες και πνευματικές ευχές προς όλους καθώς και για την πνευματική προκοπή και ανάπτυξη της ενορίας μας.
            Είναι αλήθεια πως κάθε φορά που μας προσφέρονται ευκαιρίες αδελφικής προσέγγισης νιώθουμε και βιώνουμε το μυστήριο της αγαπητικής κοινωνίας που καλλιεργείται με την ενσυνείδητη συμμετοχή μας  στο κατ’ εξοχήν μυστήριο της ενότητας και αγάπης, τη Θ. Ευχαριστία.
            Ευχαριστούμε το Θεό για το μεγάλο αυτό δώρο, γιατί  με τον τρόπο αυτό καταξιώνουμε την πνευματική υπαρξιακή μας παρουσία που εμπλουτίζει τη ζωή μας με αγάπη και ελπίδα για κάτι ουσιαστικό και όμορφο και μας μεταγγίζει γεύσεις της  ουράνιας βασιλείας Του.














2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω πως η ενορία της Αγ.Βαρβάρας λαμπρύνεται!!!

Καλή και ευλογημένη χρονιά.

Καλή καρποφορία!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο καλή δύναμη σε όλα!
Είχε φλουρί;
Ποιος το πέτυχε;
Τυχερός και ευλογημένος να είναι πάντα!