Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η πίστη μας είναι διαμάντι


          Με πόνο ψυχής και δάκρυα λέω σε όλους, να ξυπνήσουμε από τον ύπνο της αμαρτίας. Να κοιτάξουμε την πίστη μας, την πίστη των πατέρων μας. Γιατί θα γίνουν πολλά στον κόσμο. Και σπίτια θα χαθούν, και άνθρωποι, και ψυχές και τα χρήματα θα χάσουν την αξία τους-θα γίνουν πλατανόφυλλα, και πείνα και δυστυχία μεγάλη θα πέσει, που δεν τη φαντάζεστε. Γιατί όλοι αφήσαμε το Θεό και φύγαμε μακριά Του.

          Ας ακούσουμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που μας συμβουλεύει και λέει: παιδιά  μου και εγγόνια  μου, θάρθουν χρόνια δύσκολα. Μη φοβηθείτε όμως. Όλα να τα χάσετε, μη λυπηθείτε. Ένα  να κρατήσετε. Ποιο;  Το διαμάντι, τ’ άλλα είναι χαλίκια. Τα δε χαλίκια είναι όλα τα εγκόσμια. Διαμάντι είναι η πίστη μας η ορθόδοξος. Αμαρτωλοί είμεθα, ασεβείς να μη γίνουμε. Αμαρτάνουμε, αλλά να μη φθάσουμε στο σημείο να λέμε, πως δεν υπάρχει Θεός, όπως διδάσκουν τώρα τα μικρά παιδιά δάσκαλοι κουλτουριάρηδες και άθεοι που σκορπιστήκανε σ’ όλη την πατρίδα μας. Αμαρτωλοί είμεθα, αλλά ασεβείς να μην είμεθα, να πιστεύουμε. Όλα να τα χάσουμε, η πίστη να μείνει, να υπάρχει. Δύο πράγματα μας χρειάζονται, λέει ο άγιος Κοσμάς. Χριστός και ψυχή! Αυτά τα δύο, όλος ο κόσμος να πέσει επάνω μας, δεν μπορεί να μας τα πάρει.

          Εσείς, παιδιά του μαρτυρικού μας έθνους, παιδιά της Ελλάδας, κλείστε τ’ αυτιά σας, μην ακούτε τους απίστους και αθέους. Κρατείστε την πίστη των πατέρων σας.....

Πόσο επίκαιρος είναι ο αείμνηστος Μητροπολίτης Φλωρίνης κυρός ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αχ, γέροντά μας πόσο μας λείπεις, λείπεις από την εκκλησία του Χριστού, λείπεις από την μητρόπολή σου, λείπεις από την Ελλάδα σου.
ας είναι αιωνία σου η μνήμη.