Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός - Ιταλία: Η θυσία του πατέρα Τζουζέπε δεν θα ξεχαστεί



Πέθανε ο ιερέας που έδωσε τον αναπνευστήρα του σε νεότερο ασθενή


Ρίγη συγκινήσης σε όλο τον κόσμο με την ιστορία του Ιταλού πατέρα Τζουζέπε που θυσίασε τη ζωή του για έναν νεότερο ασθενή του κορωνοϊού.

Κατέληξε από τον νέο κορωνοϊό ο ιερέας από την Ιταλία, Τζουζέπε Μπεραρντέλι, ο οποίος είναι για σήμερα ένας εθνικός ήρωας, ένας άνθρωπος που θυσίασε τη ζωή του για να επιζήσει από τον θανατηφόρο ιό ένας άλλος άνθρωπος, πιο νέος που έχει ακόμα πολλά να ζήσει και να δει στη ζωή.

Σε ηλικία 72 ετών ο πατέρας Μπεραρντέλι πέθανε στο νοσοκομείο του Λοβέρε στο Μπέργκαμο, μία από τις πόλεις της Ιταλίας με τα περισσότερα θύματα του νέου κορωνοϊού. Ο ιερέας από το Κασίνιο θυσίασε τη ζωή του δίνοντας τη δική του αναπνευστική μάσκα σε έναν νεότερο ασθενή του Covid-19.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο ο πατέρας Τζουζέπε Μπεραρντέλι αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τον αναπνευστήρα που οι ενορίτες του είχαν αγοράσει για τον ίδιο. Επέλεξε να τον δώσει σε ένα ασθενή πολύ πιο νέο. Ο Ιταλός ιερέας απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα. Την ημέρα της ταφής του όλοι οι πολίτες του Κασίνιο συνόδευσαν τον πατέρα Τζουζέπε στην τελευταία του οικία από τα μπαλκόνια με ένα ακατάπαυστο χειροκρότημα. Κηδεία δεν έγινε ποτέ γιατί δεν επιτρέπεται. 

Σήμερα Τρίτη ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος Α΄, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους γιατρούς και τους ιερείς που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό και «ευχαρίστησε τον Θεό για την ηρωική στάση αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους βοηθώντας όσους νοσούν».

Στην Ιταλία εκτιμάται ότι τουλάχιστον 50 ιερείς έχουν πεθάνει από τον νέο κορωνοϊό. Συνολικά η γείτονα χώρα καταγράφει 6.077 θανάτους και 63.927 επιβεβαιωμένα περιστατικά του Covid-19.
https://www.athensvoice.gr/world/632531_koronoios-italia-i-thysia-toy-patera-tzoyzepe-den-tha-xehastei

Δεν υπάρχουν σχόλια: