Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ο φοβικός με την Θεία Κοινωνία κ. Μόσιαλος!



Του Σωτήρη Μ. Τζούμα


Άνοιξε πάλι το στοματάκι του ο  πολύξερος καθηγητής κ. Μόσιαλος  -με πολιτικές πεποιθήσεις ολίγον απ´όλα- και τι μας είπε;

-«Πως θα πρέπει να αποφευχθεί» η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας «με τη σημερινή της μορφή» και ότι «θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο ».

Είναι θλιβερό γεγονός , άσχετοι άνθρωποι, ίσως χωρίς πίστη Θεού, αλλά σίγουρα άγευστοι Θείας Χάριτος, να τολμούν να υπεισέρχονται σε θέματα πίστεως και να ομιλούν γιαυτά ως αυθεντίες, εκμεταλλευόμενοι μια επιστημονική τους ιδιότητα.

Αλλά «τίς δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαλ»;

Με ποιά ιδιότητα έχει άποψη ο κ. Ξερόλας για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, όταν δεν έχει ιδέα τί ακριβώς είναι αυτή η Θεία Κοινωνία;

Γιατί αν ήξερε και αν πίστευε ότι η Θεία Κοινωνία είναι αυτό το Πανάγιο Σώμα και αυτό το Τίμιο Αίμα του Χριστού  δεν θα ξεστόμιζε τέτοιου είδους βλάσφημα αποφθέγματα, ούτε ως αστείο.

Όμως φτάνει  πια λεβέντες μου!

Δεν ανεχόμαστε άλλον εμπαιγμό των Μυστηρίων της πίστεως  μας.

Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για το πώς ιερουργούνται και πώς μεταδίδονται τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μπαίνει στα χωράφια μας και να αλωνίζει, ξεστομίζοντας βλασφημίες, ειρωνίες και λαϊκίστικες κορώνες.

Μας αρκεί ο κορονοϊος που μας φέρατε. Κρατείστε όλα αυτές τις απόψεις  για τις δικές σας προσωπικές πεποιθήσεις. Δεν μας αφορούν.

Και δεν σας επιτρέπουμε να μας ενοχλείτε άλλο και να δηλητηριάζετε την σχέση μας με την Εκκλησία.

Γιατί πρέπει να ξέρετε πως όπως υπάρχει η προσφυγή  στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια  για προσηλυτισμό έτσι υπάρχει και  ανάλογη προσφυγή και για παρεμπόδιση των θρησκευτικών υποχρεώσεων με δόλιο τρόπο ή κάνοντας χρήση της πρόσκαιρης εξουσίας που ενδέχεται να έχει  κάποιος  από μία θέση που του ανετέθη και δια αυτής δύναται να παρεμβαίνει σε θέματα που άπτονται  της θρησκευτικής  ζωής ενός λαού.

Η Εκκλησία δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, κύριοι! Είναι ποίμνη, με Αρχιποίμενα τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ποιμένες τους Κληρικούς μας- Αρχιερείς και Ιερείς-  και ποίμνιο τον λαό του Θεού, ο οποίος βρίσκεται επί των επάλξεων και μένει ακοίμητος φρουρός των θησαυρών του ελληνορθοδόξου γένους  Του. Και αυτός ο λαός «ο μικρός,ο μέγας » παρά τις οχλήσεις και τους πειρασμούς που δέχεται  παραμένει ακλόνητος στις πεποιθήσεις του. Ο,τι και αν κάνετε εξακολουθεί να είναι κοντά στην Εκκλησία. Και αυτό θα το δείτε απο τις  17 Μαίου.

Αν οποιοσδήποτε ψευτοκουλτουριάρης και ψευτοπροοδευτικός δεν θέλει να πιστεύει , αυτό είναι δικαίωμά του αλλά και πρόβλημά  του.

Σ’ ένα κοπάδι υπάρχουν πρόβατα υγιή αλλά και πρόβατα ψωριασμένα. Ας διαχωριστούνε  και ας τραβήξει το καθένα   τον δρόμο του.

Αν κάποιοι κύριοι θεωρούν την πίστη μας παραμύθι, το οποίο μάλιστα βλάπτει σοβαρά την υγεία μας , ας μας αφήσουν ήσυχους να πιστεύουμε στο παραμύθι μας.

Και με την υγεία μας θα ασχοληθούμε εμείς.

Αλλά αν πιστεύουν πράγματι ότι είναι παραμύθι γιατί ασχολούνται με…

φαντασίες;Αστον τρελό στην τρέλα του.

Λύσσαξαν πια!

Είναι της μόδας και αποδεκτό από τους ψεευτοπροοδευτικούς  να πιστεύει κάποιος σε οποιοδήποτε κατασκεύασμα αρρωστημένων εγκεφάλων, να κάνει… ασκητικές νηστείες –τύπου vegan- αλλά αν κάποιος ομολογήσει  την πίστη του στον Χριστό, ορμούν σαν σαρκοβόρα θεριά να τον κατασπαράξουν.Πήγαν οι άλλοι στην Πόλη να ανασυντάξουν τα ..τσάκρα τους και κόλλησαν κορονοϊό. Και πέρασε στα ψιλά. Αν είχαν πάει για προσκύνημα στο Φανάρι θα ασχολούνταν τα ΜΜΕ μέχρι σήμερα.

Αυτοί είμαστε.

Είναι αυτό ελευθερία; Είναι δημοκρατία;

Ο αντιρατσιστικός νόμος ψηφίστηκε μόνο για τους λάθρο;Εφαρμόζεται μόνο για τις μειονότητες; Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς δεν ισχύει;

Εγερθείτε  Παναγιώτατε, Μακαριώτατε, Σεβ. Άγιοι Αρχιερείς, εγερθείτε Άγιοι Πατέρες και χτυπήστε τις πνευματικές καμπάνες!

Ηχήστε σάλπιγγες αφυπνιστικές!

Καλέστε τον λαό μας σε μετάνοια και επιτρέψτε του την λατρευτική ζωή. Την έχει ανάγκη.

Θωρακίστε τον με τα Άχραντα Μυστήρια, για να αυξηθεί η μαγιά ώστε να ζυμώσει και να αναγεννήσει την σάπια κοινωνία μας.

Περιμένουμε οι γενναίες και λεβέντικες φωνές, σαν αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες να βγαίνουν από χείλη Αρχιερέων και απλών ιερέων της Εκκλησίας μας να ακουστούν και πάλι. Και θέλουμε  να αυξηθούν, να συσπειρώσουν τους πιστούς και να τους ετοιμάσουν για την μάχη.

Γιατί είτε το θέλουμε, είτε όχι, θα γίνει μάχη από την οποία πρέπει να εξέλθουμε νικητές!

exapsalmos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΔΕΞΙΑ,ΑΝΑΘΕΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ
ΛΥΚΟΙ ΞΕΤΡΥΠΩΝΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.