Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Γιατί ακριβώς πρέπει να ευχαριστούμε Τον Θεό;



Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στο σώμα σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου κι ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος απο  το 75 0/0 αυτού του κόσμου.



- Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ’ ένα πιατάκι, είσαι ανάμεσα στο 8 0/0 των ανθρώπων που ευημερούν.



- Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από όση αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως την αυριανή ημέρα.



- Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπων αυτής της γης.



- Αν μπορείς να προσευχηθείς σε έναν ναό, χωρίς τον φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης, θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στην κόσμο.



- Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι μεταξύ τους, είσαι σπάνιος.



- Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσοι ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση. Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία, πρώτον γιατί σου το έστειλε κάποιος που σε αγαπάει και δεύτερον γιατί είσαι πιο τυχερός απο 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν.



    Οπότε: μέτρησε τις ευλογίες του Θεού, ευχαρίστησε Τον, πέρασε το μήνυμα αυτό και σε άλλους ανθρώπους και θύμησέ τους πόσο ευλογημένοι είναι!

          Είναι λυπηρό να παίρνουν οι άνθρωποι τέτοιες χάρες και να είναι ελάχιστοι εκείνοι  που στέλνουν ένα ευχαριστήριο στον Θεό για τις δωρεές Του! Πόση αγνωμοσύνη και αχαριστία μας χαρακτηρίζει αλήθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: