Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τι γίνεται μέσα μας όταν πίνουμε Coca Cola ;



Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.)
Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση
και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.
Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή)

40 λεπτά: Η απορόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί.
Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

60 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι.
Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό . Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, αποβάλει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτά να τα βλέπουν οι πιτσιρικάδες, που όλη τη μέρα πίνουν κόκα κόλα.
Αλλά πιο πολύ να τα βλέπουν και οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να πίνουν τέτοια αναψυκτικά και μάλιστα από μικρή ηλικία.
Έχετε ευθύνη για την υγεία των παιδιών σας. Και αν αδιαφορείτε ο Θεός θα σας ζητήσει ευθύνες για την ανεύθυνη συμπεριφορά σας.

Ανώνυμος είπε...

έλεος βάλτε τουλάχιστον καλές μςταφράσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστό.Δεν ήξερα ότι όλα αυτά τα προκαλέι η κοκα κολα...ευχαριστούμε για την πληροφόρηση.Και στον φίλος που ζητάει έλεος ας μένει καλύτερα στην ουσία του πράγματος παρά στον τύπο.ΕΛΕΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

καλά , απίστευτο!
τότε κανονικά η κόκα κόλα θα έπρεπε να απαγορευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ξέρεις ανώνυμε, ότι στην Αμερική κανονικά η coca - cola δεν σερβίρεται στους ανήλικους, επειδή το έχουν κατατάξει στην κατηγορία των ποτών ;

Ανώνυμος είπε...

φίλοι, αυτά είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό.
Απλούστατα τα συμφέροντα της μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας της Ατλάντα έχουν εξαγοράσει συνειδήσεις σε όλο τον κόσμο και έχουν κλείσει το στόμα των κυβερνώντων με πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Θυμηθείτε μόνο το πρόσφατο παράδειγμα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, που η Αμερική κέρδισε την Ελλάδα, παρότι η Ελλάδα τους διεκδικούσε επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την αναβίωσή τους.

Unknown είπε...

καλά παραμύθια πουλατέ στον κόσμο...παίρνεται έναν αστικό μύθο στο email σας και τον πιστεύετε..

μπραβο! ειστε πολύ εμπιστοι! η πιστη σας μαρανε...

Ανώνυμος είπε...

να υποθέσω asd ότι η κοκα κόλα είναι χορηγός σου ;
ή ότι είσαι εμπορικός αντιπρόσωπος της 3Ε ;
ότι και να'σαι, τουλάχιστον να στείλεις αντίγραφο του μηνύματός σου στα αφεντικά σου για να σου δώσουν την προβλεπόμενη αύξηση.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνεται έλεγχος των πηγών. Από που πάρθηκε αυτή η μελέτη ώστε να ελέγξει κανείς την αλήθεια. Διότι εάν αποδειχθεί αστικός μύθος τότε κάνουμε κακό διότι υποβοηθούμε την Κοκα Κόλα (η οποία όντως κάνει πολύ κακό). Τέλος θα ήταν καλό να γίνει ανάλυση για την κόλα διαίτης μια και ο περισσότερος κόσμος πίνει πια προϊόντα διαίτης που δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

αυτά να τα βλέπουν οι πιτσιρικάδες, που όλη τη μέρα πίνουν κόκα κόλα.

Γιατί, μόνο οι μικροί πίνουν κόκα κόλα; Εγώ βλέπω όλον τον κόσμο να πίνει.

Επίσης, και η light, ακόμα χειρότερα είναι αφου προκαλεί καρκίνους...

borophrynus είπε...

Ασ απαγορευσουν πρωτα τα τσιγαρα και το αλκοολ,απο τα οποια πεθαινουν εκατομμυρια ανθρωποι,και μετα ασ ασχοληθουν και με τη coca cola.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις άδικο αγαπητέ μου. Κάθε κατάχρηση που φθείρει το σώμα πρέπει να περιοριστεί και το καλύτερο είναι να διακοπεί.