Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ποιμαντικές Δραστηριότητες.


Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Πατρών στην Ι.Μ.Αγ. Λαύρας και τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.


Την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, η ενορία μας, στα πλαίσια των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της πραγματοποίησε με ένα μέγιστο αριθμό ενοριτών προσκύνημα – επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και τα μαρτυρικά Καλάβρυτα.

Του προσκυνήματος ηγείτο ο πρωτ. π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας. Το μεσημέρι της Τετάρτης δύο λεωφορεία από προσκυνητές ενορίτες ξεκινήσαμε από τον Ι. Ναό για την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, όπου μας υποδέχθηκαν με πολύ αγάπη, ευγένεια και καλοσύνη ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτης Φιλάρετος και η συνοδεία του.

Επειδή ήταν προχωρημένο μεσημέρι μας παραχώρησαν τον έξωθεν της Ιεράς Μονής χώρο με τα τεράστια, καταπράσινα και ιστορικά πλατάνια για να παρακαθίσουμε όλοι μαζί σε υπαίθριο γεύμα με φαγητά, αφού μας έδωσαν ως ευλογία ωραίο κρασί και τον παραδοσιακό καφέ και λουκούμι.

Μετά το φαγητό ξεναγηθήκαμε στο μοναστηριακό συγκρότημα, είδαμε το ιστορικό μουσείο της Ιεράς Μονής, προσκυνήσαμε τα άγια λείψανα, την κάρα του Αγίου Αλεξίου και την κάρα του Αγίου Φιλαρέτου και λάβαμε την ευλογία τους.

Όλοι οι προσκυνητές παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την ακολουθία του εσπερινού μέσα στο καθολικό της Ιεράς Μονής.

Μετά το τέλος του εσπερινού, αφού ευχαριστήσαμε τον άγιο ηγούμενο και τους αδελφούς της μονής για την αγάπη και φιλοξενία τους, επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία με προορισμό την πόλη των Καλαβρύτων, αφού βεβαίως προηγήθηκε ευλαβικό προσκύνημα στο λόφο του ΚΑΠΗ, τόπο θυσίας των τραγικών θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.

Ο περίπατος στα Καλάβρυτα μας ξεκούρασε και δόθηκε η ευκαιρία στους εκδρομείς να περιηγηθούν στην πόλη.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της όλης διαδρομής μας έγινε ιστορική ενημέρωση από την φιλόλογο κ. Αιμιλία Χαρτά. Επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το πιστό και σεμνό πνευματικό ανάστημα της ενορίας μας, τον αγαπητό κ. Νικόλαο Βοϊνέσκο, ο οποίος κάλυψε κατά τον καλύτερο τρόπο την πνευματική πλευρά του προσκυνήματος με λόγους πνευματικούς και κατανυκτικούς.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους του αγαπητούς και ευλογημένους ενορίτες μας, οι οποίοι επέδειξαν καλή διάθεση συνεργασίας και υπακοής στο πρόγραμμα, ώστε το προσκύνημά μας να στεφθεί από επιτυχία, πνευματική, πατριωτική και ψυχαγωγική.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στον π.Γερασιμαγγελο. Ακμαίος. Δυνατός.
Ο Θεός να τον ευλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Πείτε του να διοργανώσει και εκδρομή στο Φανάρι ή στο εξωτερικό.. τα διαδικαστικά θα τα αναλάβουμε εμείς...

Ανώνυμος είπε...

Ποιοί είστε εσείς;;