Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Η ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΗΡΥΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


Με ξεχωριστές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε η λήξη των κατηχητικών και πνευματικών εργασιών του Ι.Ναού μας για την εφετινή περίοδο.

1) Συγκεκριμένα την Πέμπτη της Αναλήψεως το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Ενοριακών Συντροφιών κυριών. Μετά την σύντομη προσλαλιά από την διδασκάλισσα κ.Αρετή Παπαθανασοπούλου, ο Πρωτ. π.Γερασιμάγγελος Στανίτσας ανέπτυξε και σχολίασε την επίκαιρη ρήση του Ευαγγελίου «Και εγώ μεθ’υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος»

Μετά την ομιλία και με την φροντίδα της πρεσβυτέρας κ.Π.Στανίτσας προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα και στην συνέχεια διανεμήθησαν αναμνηστικά δώρα σε όλες τις κυρίες οι οποίες είχαν κατακλύσει εντυπωσιακά τον χώρο της αίθουσας που γέμισε από ύμνους και εκκλησιαστικά άσματα.

2) Εκτός όμως από την εκδήλωση της λήξης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου και μονοήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα συνδυασμένη και από προσκυνήματα δύο Ιερών Μονών.

Τα συναισθήματα πλούσια, η χαρά , η ευλογία και η κοινωνία της αγάπης είχαν κατακλύσει τις καρδιές των εκδρομέων που συνόδευε η πρεσβυτέρα.

3) Ανάλογη εκδήλωση έγινε και για την λήξη των κατηχητικών σχολίων της ενορίας από την κατηχήτρια κ.Β. Παναγιωτοπούλου. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκινητική πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση των παιδιών γι’ αυτή την περίοδο και αφού αντάλλαξαν ευχές και δώρα τα παιδιά γεμάτα από πνευματικές εμπειρίες και διάθεση να κάνουν βίωμα όσα έσπειραν οι κατηχητές τους αποχαιρέτησαν το Κατηχητικό με την αναμονή της επόμενης περιόδου.

Η Εκκλησία μας ευχαριστεί τους αγαπητούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου, οι οποίοι ανιδιοτελώς έδωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους προς οικοδομή των παιδικών ψυχών.

Τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και το φθινόπωρο τους περιμένουμε να συνεχίσουν με τη βοήθεια του Θεού το πνευματικό μας έργο.








Δεν υπάρχουν σχόλια: