Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΗΜΩΝΕΙ...

 


Πολλές είναι οι έγνοιες και οι αγωνίες που συνοδεύουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ο φόβος που συχνότερα διατυπώνεται φέτος είναι μήπως η επιστροφή στα θρανία συμβάλλει στην περαιτέρω διασπορά του φονικού ιού της πανδημίας που τα τελευταία δύο χρόνια έχει δοκιμάσει τις αντοχές των συστημάτων υγείας και των κοινωνιών σε όλο τον κόσμο, και βεβαίως και στην πατρίδα μας.

          Υπάρχουν όμως και άλλα πράγματα που θα έπρεπε να μας κάνουν να ανησυχούμε. Μια πολύ πιο ανησυχητική είδηση θα έπρεπε να  προκαλεί εύλογο προβληματισμό. Μόνο στην Ήπειρο, 40 σχολεία της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και δημοτικά, ανέστειλαν τη λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2021-2022. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3999/Β΄ / 30. 080 με θέμα: “Αναστολή λειτουργίας  σχολικών μονάδων αρμοδιότητας  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσις Ηπείρου για το σχολικό έτος 2021-2022”. Έτσι, μόνο στην Ήπειρο, 40 σχολεία δεν υποδέχθηκαν φέτος μαθητές. Όχι επειδή έτσι το αποφάσισε κάποιος υπουργός κάποιας κυβέρνησης. Αλλά γιατί, απλούστατα, δεν συγκέντρωναν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό μαθητών, για να  λειτουργήσουν.

          Η είδηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Η ελληνική περιφέρεια ερημώνει. Η Ελλάδα ερημώνει. Και αυτό δεν θα άρμοζε απλώς να μας προβληματίσει. Θα άρμοζε να μας πανικοβάλει. Θα άρμοζε, πρωτίστως, να μας κινητοποιήσει, ώστε να αναζητήσουμε τον τρόπο να αναστρέψουμε αυτή την αργή, βασανιστική πορεία προς τον θάνατο.

          “ΖΩΗ”, τ.  4360

Δεν υπάρχουν σχόλια: