Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Καλωσόρισμα


Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Επειδή το φαινόμενο του αστικού τρόπου ζωής της κοινωνίας είχε αρνητικές συνέπειες και στην ενοριακή μας ζωή, η επικοινωνία γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο παραδοσιακός ενοριακός τρόπος ζωής και κοινωνίας έχει γίνει παρελθόν για τις αστικές ενορίες.
Ο ιερέας - ποιμένας δεν γνωρίζει κατ' όνομα τους πιστούς, αλλά και αυτοί αγνοούν τον εφημέριό τους. Βρεθήκαμε ανέτοιμοι για μια τέτοια κατάσταση και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διασώσουμε ότι μπορούμε από την παραδοσιακή μας ενορία.
Σήμερα η τεχνολογία μας έδωσε νέους τρόπους επικοινωνίας όπως το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το διαδίκτυο.
Μπορεί λοιπόν η εκκλησία μας να χρησιμοποιεί τα μέσα αυτά προκειμένου ο λόγος του Θεού να ακούγεται παντού ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο .
Αυτή λοιπόν την ευκαιρία θέλαμε και εμείς ως ενορία της Αγ. Βαρβάρας να χρησιμοποιήσουμε .
Φτιάξαμε λοιπόν την δική μας σελίδα, το δικό μας μπλόγκ για να μπορούμε να επικοινωνούμε εκτός βέβαια και από τις άλλες μορφές επικοινωνίας που διαθέτουμε όπως ο κηρυγματικός λόγος, η κατήχηση, οι απογευματινές ομιλίες στο πνευματικό μας κέντρο, οι περιοδικές εκδόσεις , οι συνάξεις ανδρών και γυναικών, οι προσκηνυματικές εκδρομές και άλλες δραστηριότητες.
Θα προσαπαθούμε μέσω της ιστοσελίδας του ενοριακού μας ναού να επικοινωνούμε μαζί σας να σας ενημερώνουμε για ότι επιτελείται μέσα στην ενοριακή μας κοινότητα, για το πνευματικό, κατηχητικό, κοινωνικό, και φιλανθρωπικό έργο.
Επιθυμούμε να έχουμε μια επικοινωνία μαζί σας, να απαντάμε σε τυχόν προβληματισμούς σας, να προτείνετε ιδέες, να ανταλάσσουμε απόψεις και γενικά να συμπορευόμαστε προς την κοινή μας πνευματική πορεία.
Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε την παρουσία μας και να προβάλουμε χωρίς διάθεση υπεροχής το έργο της ενοριακής μας ζωής.

Καλή και καρποφόρα χρονιά !


Πρωτοπρεσβύτερος 
Γερασιμάγγελος Στανίτσας.









6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίες οι φωτογραφίες...Πιστεύω ότι τέτοιο πνευματικό κέντρο δεν διαθέτει καμία άλλη ενορία...Ούτε η μητροπολη Πατρων...
Ποιλλά συγζαρητήρια στους εφημερίους.....
Θανάσης.

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Συγχαρητήρια, αγαπητέ Θανάση, αξίζουν οι ενορίτες , οι οποίοι από το υστέρημά τους στήριξαν, στηρίζουν και θα στηρίζουν, με την βοήθεια του θεού, όλες τις δραστηριότητες της ενορίας.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά το κέντρο είναι υπέροχο.Φοβερό.Ποιά μητρόπολη να έχει;;;Μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε: "Ο παραδοσιακός ενοριακός τρόπος ζωής και κοινωνίας έχει γίνει παρελθόν για τις αστικές ενορίες.

Ο ιερέας - ποιμένας δεν γνωρίζει κατ' όνομα τους πιστούς, αλλά και αυτοί αγνοούν τον εφημέριό τους".

Πιστεύω ότι κανένας αληθινά πιστός δεν αγνοεί τον εφημέριό του, αλλά ειδικά στην Αγ. Βαρβάρα συμβαίνει το αντίθετο.

Στην Εγλυκάδα, που είναι πιο μεγάλη περιοχή, όλοι γνωρίζουν τους ιερείς αλλά και οι ιερείς γνωρίζουν και επισκέπτονται όλους τους πιστούς. Το ίδιο και στην Τέρψη.

Πρέπει να επιστρέψει αυτός ο τρόπος εποικοινωνίας και να αποφεύγουμε το "απρόσωπο" και "βαρύ" ύφος, γιατί αυτό δίδαξε ο Χριστός αλλά και ο Απ. Παύλος, ο οποίος δεν έπαυε να νουθετεί ένα έκαστον καθ' ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κέντρο, αλλά μόνο για μνημόσυνα. Τί να το κάνεις...

Πού είναι τα παιδιά, οι συγκεντρώσεις για νέους, για μεγάλους, για γονείς;

Άλλες ενορίες με μικρότερα κτίρια έχουν μεγαλύτερο πνευματικό έργο.

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Αγαπητέ,
μια επίσκεψη κάθε Δευτέρα βράδυ, κάθε Τετάρτη μεσημέρι και κάθε Σάββατο θα σε πείσει πως λειτουργεί το Κέντρο.
Άλλωστε εμείς δεν θέλουμε να συγκριθούμε με τις άλλες ενορίες. Απλώς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Σας περιμένουμε στην Εκκλησία να τα πούμε από κοντά και να συνεργαστούμε. Η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη.