Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Καθημερινά σήματα πορείας




«Μη παραζήλου εν πονηρευομένοις, μηδέ ζήλου τους ποιούντας την ανομίαν»
                                                ( Ψαλμ. 36, 1)

          Άνθρωποι πονηροί και πανούργοι που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν  για τους σκοπούς των την απάτη, τη συκοφαντία, την ατιμία, ακόμη και αυτό το έγκλημα υπάρχουν πολλοί μέσα στην κοινωνία, και μάλιστα παρουσιάζονται ως έξυπνοι και ικανοί. Και το φοβερό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που τους θαυμάζουν και τους επαινούν ή και τους ζηλεύουν.
          Εν τούτοις ο Προφήτης Δαβίδ που είχε όχι μόνο τη θεία σοφία, αλλά και την πείρα, διαμαρτύρεται και φωνάζει, ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το κακό τους παράδειγμα.
Διότι αν για κάποιο διάστημα φαίνονται να σημειώνουν επιτυχίες, ότι κερδίζουν τις εντυπώσεις, ότι προχωρούν προς τα πάνω και αποκτούν δύναμη και επιρροή μεταξύ των ανθρώπων, εν τούτοις σε λίγο θα φανούν ποιοι είναι. Και τότε θα ταπεινωθούν, θα ξεπέσουν και θα εξευτελισθούν και θα χάσουν το μέλλον τους.
        Αυτό μας διδάσκει η πείρα και η κοινωνική ζωή. Η εξυπνάδα της πονηρίας, της ψευδολογίας, της αδικίας, της καπατσοσύνης μόνο για λίγο καιρό θριαμβεύει για να οδηγήσει μετά στην οριστική αποτυχία και καταστροφή.

Δ. Γ. Παναγιωτόπουλου, «Από την Πηγή της Αλήθειας»   



Δεν υπάρχουν σχόλια: