Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ- ΦΡΑΓΚΑΠΗΔΗΜΑ ΗΛΕΙΑΣ






  


  


         Είθισται κατά την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών η Ενορία μας να πραγματοποιεί μία προσκυνηματική επίσκεψη σε κάποια Ι. Μονή της περιοχής μας ή ομόρων προσκυνημάτων για την τέλεση του Κατανυκτικού Εσπερινού.
          Έτσι την παρελθούσα Κυριακή το απόγευμα μετά από  μιας ώρας διαδρομή επισκεφθήκαμε την γυναικεία κοινοβιακή Ι. Μονή Αγίου Νικολάου στο Φραγκαπήδημα της Ηλείας που βρίσκεται μέσα σ’ ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον. Μας υποδέχθηκαν οι αδελφές της Ι. Μονής με πολλή αγάπη  και αμέσως μετά την άφιξή μας περάσαμε στο αρχονταρίκι της Μονής για τον απογευματινό καφέ και το παραδοσιακά κέρασμα.
          Στη συνέχεια προσήλθαμε στο καθολικό της Ι. Μονής για να τελέσουμε την ακολουθία του κατανυκτικού Εσπερινού, τον οποίο τέλεσε ο πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας και μίλησε προς τους εκκλησιαζόμενους αναπτύσσοντας το πρώτο μέρος της χαρακτηριστικής Ευχής του οσίου Εφραίμ, «Κύριε, και Δέσποτα της ζωής μου...».
          Η ακολουθία έκλεισε με την τέλεση του Μ. Αποδείπνου κατά τη συνήθεια της Μονής και τη συνέχεια αφού ευχαριστήσαμε τις αδελφές για τη φιλοξενία τους αναχωρήσαμε για την όμορφη παραλία της Κουρούτας για ένα νηστίσιμο κέρασμα προσφορά των ευλαβών  κυριών μας. Τις ευχαριστούμε πολύ καθώς και την κ. πρεσβυτέρα Παρασκευή Στανίτσα που είχε την επιμέλεια της διοργάνωσης του προσκυνήματος αυτού.
          Επιστρέψαμε με πλούσια πνευματικά βιώματα και ψυχική ανάταση, απαραίτητα  εφόδια για τη συνέχεια της πορείας μας τώρα τη Μ. Σαρακοστή.

Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μπράβο στους διοργανωτές αυτής της υπέροχης εκδρομής!
Αξίζουν πολλά μπράβο στον π.Γερασιμάγγελο καθώς και στην πρεσβυτέρα κ.Παρασκευή Στανίτσα για την διοργάνωση της προσκυνηματικής εκδρομής.
Πλούσιο ενοριακό έργο έχει η ενορία της Αγ.Βαρβάρας.
Καλό υπόλοιπο σαρακοστής!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίες δραστηριότητες πνευματικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνονται για κανένα λόγο.
Περιμένουμε από την Αγ.Βαρβάρα να διοργανώσει προσκυνηματική εκδρομή.
Πάντα η ενορία διοργανώνει εξαιρετικές πνευματικές ευκαιρίες.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...!!!