Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Συνέντευξη Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου (ΒΙΝΤΕΟ)


ιαθέτει το χάρισμα του καθαρού και δυνατού λόγου και συνάμα η παρουσία του συνδυάζεται με την ταπεινότητα και την απλότητα.

Εδώ και πέντε μήνες βρίσκεται στην κεφαλή της εκκλησίας της Κεφαλονιάς και αναμφίβολα μια κουβέντα μαζί του, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, αποδέχθηκε ευγενικά το αίτημά μας για μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Μας υποδέχθηκε στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και μας μίλησε για όλα εκείνα που καθημερινά μας απασχολούν και τα οποία του εκθέσαμε υπό μορφή ερωτήσεων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στο Φτερνό Λευκάδας όπου γεννήθηκε, για τα Ιωάννινα, όπου διακόνησε επί πολλά έτη . Για τους λόγους και τα πρόσωπα που τον έστρεψαν στην ιεροσύνη.

Η έλλειψη ιερέων, πρόβλημα στην Κεφαλονιά

Αναφέρθηκε επίσης στην σημαντικότητα της Κατήχησης, στα νέα παιδιά, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη της Κεφαλονιάς, που κυρίως εστιάζεται στην έλλειψη ιερέων.

«Είμαι ενθουσιασμένος διότι ο κόσμος της Κεφαλονιάς είναι ευλαβής, ζωντανός και ενθουσιώδης, έχει διάθεση για εργασία. Με προσεγγίζει με χαρά και εμπιστοσύνη και εγώ το ίδιο.

Η Κεφαλονιά έχει πολύ καλλιεργημένο κόσμο. Και το Αργοστόλι και το Ληξούρι και τα χωριά μας, έχουν καλλιεργημένο κόσμο και αυτό με χαροποιεί. Πιστεύω με την χάρη του Θεού αφού κατορθώσω να οργανώσω την Μητρόπολη με βάση τις ανάγκες του σήμερα, θα δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό εκκλησιαστικό έργο στο νησί.  Αυτή είναι η αισιοδοξία μου και αυτή είναι η παράκλησή μου προς τον Κύριο και τον Άγιο Γεράσιμο» μας αναφέρει ο σεβασμιότατος.

Ο σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημητριος, αναφέρθηκε επίσης στην νέα γενιά και πόσο αυτή είναι κοντά στην εκκλησία και τον Θεό. Απάντησε επίσης στο ερώτημα για το όριο ηλικίας των Αρχιερέων τονίζοντας πως: «Όσο ο αρχιερέας έχει σωματικές δυνάμεις και μπορεί να Λειτουργεί, πρέπει να Λειτουργεί».

«Η ενότητα είναι το παν»

Για τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας και η κοινωνία μας, ο σεβασμιότατος τονίζει: «Είναι μία δύσκολη καμπή για την Ελλάδα και την κοινωνία. Πρέπει να κρατήσουμε την πνευματική και πολιτιστική μας ταυτότητα και να αναπτυχθεί περισσότερο το ελληνικό φιλότιμο και η αλληλεγγύη. Η ενότητα είναι το παν. Όχι μόνο η εθνική και εκκλησιαστική αλλά και η πνευματική και πολιτιστική. Ο Έλληνας έχει τεράστιες δυνάμεις που αν τις αναπτύξει μπορεί και τα δικά του προβλήματα να ξεπεράσει , αλλά και σε άλλους να προσφέρει». Κλείνοντας την όμορφη συνέντευξη, ο σεβασμιότατος έδωσε το μήνυμα της Σαρακoστής και των Αγιων Ημερων του Πάσχα που πλησιάζουν.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σπουδαία προσωπικότητα αναδεικνύεται ο μητροπολίτης μας.
΄Τον αγαπάμε όλοι εδώ και βοηθάει πολύ κόσμο.
Να είναι πάντα αξιος.