Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μήυνυμα πρ.π.Γερασιμαγγέλου Στανίτσα

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες, συνοδοιπόροι στον τραχύ και όμορφο πνευματικό αγώνα, Καλό Φθινόπωρο και καλή Σχολική χρονιά.



          «Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος….».



          Η λατρευτική και εορταστική πορεία της Εκκλησίας μας είναι ένας

Πανέμορφος και ποικιλόμορφος πνευματικός λειμώνας με ευωδιαστά λουλούδια. Με τις δεσποτικές και θεομητορικές και εορτές των Αγίων εντρυφά η ψυχή του κουρασμένου ανθρώπου στα αγιοσωτήρια νάματα της θ. Λατρείας.

          Με την αιωνόβιον τάξιν, τους θεόπνευστους ύμνους, με την ενσυνείδητη ανάγνωσιν των Θ. Γραφών, γεμίζουμε από ουράνια χάρη.

          Συμπύκνωση και περίληψη όλων αποτελεί η Θ. Λειτουργία, ανάμνηση του μυστηρίου των μυστηρίων, της ζωής του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Διοχετεύει η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία στην ψυχή μας τη χάρη του Θεού. Τρέφεται και γιγαντώνεται η ψυχή μας με τη βίωση της Λειτουργίας και λατρείας με επίγνωση και συνέπεια για την πορεία της παρούσας ζωής  με τα  δύσκολα προβλήματα. Να γιατί οι Άγιοι ζούσαν με τη θ. Λειτουργία, γιατί οι μοναχοί ζουν με τη θ. Λειτουργία. Οι διωκόμενοι χριστιανοί από του άθεους, έζησαν με τη θ. Λειτουργία. Και η ορθόδοξη πατρίδα μας έζησε και θα ζήσει με τη θ. Λειτουργία. Η πίστη στη θ. Λειτουργία είναι η συνέχεια της ορθόδοξης πατρίδας μας και η ελπίδα του αληθινού πολιτισμού μας.

          Για τους ορθόδοξους χριστιανούς η ουσία της θρησκείας είναι η θεία Λειτουργία…. Η θ. Λειτουργία είναι ένα ποιητικό και μουσικό έργο τέχνης, γράφει ένας σπουδαίος ιστορικός ο Α. Toybee.

          Ας φοιτήσουμε ενσυνείδητα και με ιερό δέος σ’ αυτή  τη Λειτουργική Σχολή της Ορθοδοξίας για να τρεφόμαστε με τους  χυμούς της στο δύσκολο έργο της πνευματικής μας τελειώσεως. Μας είναι απαραίτητο εφόδιο στον αγώνα μας.

         

          Με πολλές ευχές για ένα καλό ξεκίνημα στην προσωπική μας διακονία.



          Καλή δύναμη

         

          π. Γ.                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια: