Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πνευματικό μας κέντρο


          Την παρελθούσα Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού μας κέντρου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορτή της Ενορίας μας.

          Πλήθος ενοριτών μας κατέκλυσε την αίθουσα η οποία με τον επίκαιρο και εξαίρετο στολισμό έδινε τόνο πανηγυρικό στην προσμονή της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού.

          Κύριος ομιλητής ήταν ο γνωστός θεολόγος,συγγραφέας και πρ. Σχολικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Νίκας. Ο κ. Νίκας με εξαιρετικό τρόπο προσεγγίζοντας και σχολιάζοντας τα έξοχα υμνολογικά κείμενα του Ρωμανού του Μελωδού και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, που αναφέρονται στην θ. Ενσάρκωση του Θεού Λόγου, μας έκανε συνδαιτυμόνες του υπερφυούς μυστηρίου της θείας οικονομίας.

          Την εκδήλωση πλαισίωσε η γυναικεία χορωδία “ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ” υπό την δ/νση της δ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου, η οποία με τα επίκαιρα μουσικά ακούσματα προσέδωσε στην εορτή μας έναν αισθητικό πνευματικό τόνο στο  γεγονός  των Χριστουγέννων. Μας έδωσε την δυνατότητα να το γευτούμε και να το απολαύσουμε  αισθητικά μέσα από την βυζαντινή υμνωδία.

          Στο τέλος η χορωδία θέρμανε εορταστικά την ατμόσφαιρα με τα παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδος μας.

          Την εκδήλωση έκλεισε ο πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ευγενική παρουσία τους, τόνισε ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο  στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά όλη η ζωή μας είναι μια πρόκληση Χριστουγέννων και μια πρόκληση προσωπικής ευθύνης στο πώς θ’ αντιδράσουμε και πού θα στρέψουμε την ελευθερία μας, για να βρούμε το φωτεινό αστέρι που οδηγεί στην ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ, που αποτελεί τη βεβαιότητα της αγάπης του Θεού προς εμάς.

          Η προσδοκία όλης της ζωής μας είναι αυτή: “ Ο Θεός μεθ’ ημών” είτε αμαρτάνουμε είτε όχι όπως νομίζουμε. Δεν μας σώζει η αναμαρτησία μας, αλλά η βεβαιότητα της αγάπης του Θεού. Αυτή μας κάνει δυνατούς για να γευτούμε σε βάθος το “μεθ’ ημών ο Θεός”.


         Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και καλές γιορτές

          π. γερ.σταν.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ