Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Μάθημα σεβασμού στο εθνικό μας σύμβολο


Ένα σπουδαίο μάθημα σεβασμού προς το εθνικό μας σύμβολο, την Ελληνική Σημαία, έδωσε ο διεθνούς φήμης    μπασκετμπολίστας Γιάννης Αντετοκούμπο. Συγκεκριμένα, μετά από τον αγώνα στο Μιλγουόκι την Η. Π. Α. , δεκάδες Έλληνες Ομογενείς της Νέας Υόρκης περίμεναν τον Γιάννη για να τον αποθεώσουν και να πάρουν αυτόγραφα.

          Όμως ο Αντετοκούμπο, δείχνοντας τον σεβασμό που αρμόζει στο εθνικό μας σύμβολο, αρνήθηκε να υπογράψει αυτόγραφο πάνω στην Ελληνική Σημαία, που κρατούσε στο χέρι ένας Ελληνοαμερικανός θαυμαστής του: “Όχι, δεν βάζω υπογραφή στην Σημαία”΄απάντησε αμέσως, απλά, αυθόρμητα , ειλικρινά.

          Δυστυχώς στην Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είχε ζητήσει να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της Σημαίας! Ο δε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, που έτρεξε να τον υπερασπισθεί, υποστήριξε πως “η Σημαία που αγοράζει ένας ιδιώτης δεν είναι σύμβολο”!

          Ας διδαχθούν, λοιπόν, οι ταγοί μας από την στάση ενός νέου ανθρώπου προς το εθνικό μας Σύμβολο κι ας μην νομίζουν ότι μπορούν να μιλάνε απερίσκεπτα για τα όσια και τα ιερά του Έθνους μας.

      “ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΒΗΜΑ”, Φ. 43

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ρε παίχτη.

Αυθάδικο παιδί: Πώς το αντιμετωπίζουμε;

Δ εν είναι πάντα εύκολη η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αυθάδεια και την απρέπεια.Υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση ότι η αμφισβήτηση τω...