Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ

 


Πράγματα που γίνονται σήμερα σε χώρες του δυτικού κόσμου μας υποψιάζουν για πράγματα που αύριο-μεθαύριο θα γίνουν και εδώ, στην Ελλάδα. Στην Ιταλία μεγάλη δημόσια αντιπαράθεση ξέσπασε μέσα στο καλοκαίρι, με αφορμή τοποθέτηση του Ιταλικού Συνδέσμου Αλπινισμού για το θέμα των… σταυρών που βρίσκονται τοποθετημένοι σε κορυφές ιταλικών βουνών, με το σχόλιο ότι αυτοί είναι κάτι «αναχρονιστικό και διχαστικό». 

Οι κορυφές των βουνών, ελέχθη,  πρέπει να είναι ουδέτερες, ώστε να γίνονται σεβαστές οι απόψεις όλων, συμπεριλαμβανομένων των κοσμικών και άθεων αναρριχητών, οι οποίοι ενοχλούνται από τους σταυρούς στις κορυφές. Λοιπόν, αύριο να περιμένουμε μια αντίστοιχη συζήτηση και στην Ελλάδα! Βεβαίως, για να τα λέμε όλα, στην Ιταλία η «επίθεση» κατά των σταυρών στις κορυφές προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις, με την Υπουργό Τουρισμού Ντανιέλα Σανταντσέ μάλιστα να δηλώνει «κατάπληκτη» και να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Η απόφαση αυτή υπερβαίνει τις αρχές μας, την κουλτούρα μας, την εδαφική μας ταυτότητα και τον σεβασμό της. Κάτω τα χέρια από τους σταυρούς των βουνών!». 

Ο Ιταλικός Σύνδεσμος Αλπινισμού υποχρεώθηκε τελικά σε άτακτη αναδίπλωση, δηλώνοντας πως ουδέποτε υπήρξε σχετική      επίσημη τοποθέτηση της λέσχης. 

Σίγουρα, αύριο- μεθαύριο θα «αντιγράψουμε» και στην Ελλάδα τη σχετική συζήτηση, Άραγε η πολιτεία θα «αντιγράψει» και την επίσημη αντίδραση της Ιταλίδας υπουργού;  

«ΖΩΗ» τ. 4381 

Δεν υπάρχουν σχόλια: