Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Οι κατασκηνώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών




         
 Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος με απόλυτη επιτυχία θα πραγματοποιηθούν οι κατασκηνωτικές περίοδοι που λειτουργούν άψογα κάτω από την πνευματική σκέπη της Ι. Μητροπόλεως Πατρών και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
          Οι φιλόξενες εγκαταστάσεις στην Παναγοπούλα της ΓΕΧΑ, στη Ρίζα Αντιρρίου και στα Συχαινά, που συνδυάζουν ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον θάλασσας και πράσινο, φιλοξενούν εκατοντάδες παιδιών όλων των σχολικών βαθμίδων, αγόρια και κορίτσια και ζουν μία παραδείσια ζωή κάτω από την πνευματική καθοδήγηση έμπειρων υπευθύνων, πνευματικών στελεχών και καθοδηγητών.
          Όλα τα στελέχη των κατασκηνώσεων κατηρτισμένα και μυημένα στο χριστιανικό κατασκηνωτικό ιδεώδες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε τα παιδιά που εμπιστεύονται οι γονείς στους φορείς των κατασκηνώσεων να βρουν την  αληθινή αγάπη, την καλοσύνη, την αλληλεγγύη, την σωστή κοινωνικότητα. Ακόμη τους δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της αστικής ζωής και να προσεγγίσουν βιοματικότερα την χριστιανική ζωή και την ουσιαστικότερη γνώση και εμπειρία του Θεού και του πλησίον.
          Οι κατασκηνωτές  ζουν μία ανέμελη ζωή, αλλά όχι κενή, μέσα στο γνήσιο φυσικό περιβάλλον, παίζουν, διασκεδάζουν, συνεργάζονται σε ομαδικά παιγνίδια και εκδηλώσεις, απολαμβάνουν ειδικά αφιερώματα, τονώνουν το πατριωτικό και ορθόδοξο συναίσθημα, θερμαίνουν την πίστη και την ευσέβειά τους, τρέφονται πνευματικά με τον λόγο του Θεού, εκκλησιάζονται, εξομολογούνται και κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων. Η όλη κατασκηνωτική ζωή θυμίζει παλαιοχριστιανική κοινότητα που τη χαρακτηρίζει η αγάπη και η άδολη αδελφοσύνη.
          Όμως ξεχωριστές και ανεπανάληπτες στιγμές ζουν οι κατασκηνωτές καθώς και το προσωπικό των κατασκηνώσεων, όταν επισκέπτεται τους κατασκηνωτικούς χώρους ο Σεβ Μητροπολίτης μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, σύμφωνα με την πάγια τακτική του, να προσεγγίζει τους νέους μας και να τους προσφέρει πολλή αγάπη και κατανόηση.
          Ο Μητροπολίτης μας  με τη σεμνή παρουσία του πλησιάζει τα παιδιά, συνομιλεί μαζί τους,  ανταλλάζουν εμπειρίες και απόψεις, γευματίζει ή δειπνεί  μαζί τους, παρακολουθεί το πρόγραμμά  τους και επαινεί όλους όσους συμβάλλουν στο θεάρεστο αυτό έργο της λειτουργίας των χριστιανικών κατασκηνώσεων.
          Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους υπευθύνους και φορείς των κατασκηνώσεων, τα στελέχη, αλλά και το προσωπικό το οποίο με πολλή αγάπη και θυσιαστικότητα προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες  του για την άρτια οργάνωση και λειτουργία της κατασκηνωτικής διακονίας.
          Επαινεί και τους γονείς εκείνους που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά και την πνευματική φροντίδα της Εκκλησίας και των πνευματικών φορέων, αλλά και για την ευκαιρία που δίνουν στα παιδιά τους να προσεγγίσουν μέσα από ένα άλλο τρόπο ζωής την αγάπη και την ευλογία του Θεού.

Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έξοχο κείμενο πάτερ.

Καλή κατασκήνωση παιδιά!!!