Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ







                             Στην Μάνδρα Αττικής και Μήλεσι Ωρωπού


          Με τη λήξη των πνευματικών εργασιών του παρελθόντος έτους η Ενορία μας πραγματοποίησε μονοήμερη προσκυνηματική-ψυχαγωγική εξόρμηση με πλήθος ενοριτών μας με την ευθύνη του π. Γερασιμαγγέλου Στανίτσα.
          Πρώτος προορισμός η Ιερά Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοεπικόου στην Μάνδρα Αττικής, μία νέα σχετικά Ιερά γυναικεία Ι. Μονή, αληθινό καλλιτέχνημα. Γίναμε δεκτοί με πολύ χαρά και με αίσθημα μοναστηριακής φιλοξενίας από τις αδελφές της Ι. Μονής. Προσκυνήσαμε το θαυματουργό εικόνισμα της Θεοτόκου και αναπέμψαμε δέηση υπέρ υγείας των πάντων των χριστιανών και των ευλαβώς προσκυνητών.
          Μετά το μοναστηριακό κέρασμα ξεκινήσαμε με την ευλογία της Θεοτόκου αναχωρήσαμε για τον δεύτερο προορισμό μας που ήταν το ησυχαστήριο του νέου αγίου της Εκκλησίας μας, του οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στο Μήλεσι Ωρωπού. Εκεί πράγματι νοιώσαμε την αίσθηση της αγιοσύνης και την πνευματική παρουσία του Οσίου. Εισήλθαμε στο νέο μεγαλοπρεπή και υπερμεγέθη Ι. Ναό, προσκυνήσαμε με ευλάβεια και ψάλλαμε την παράκληση προς τον Όσιο με δέος και κατάνυξη, ενώ στο τέλος ο γνωστός κ. Αρβανίτης, στενός άνθρωπος του αγίου  Πορφυρίου μας μιλούσε από τις εμπειρίες που δοκίμασε ζώντας από κοντά τη θαυμαστή ζωή του.
          Βέβαια η συγκίνησή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν όλοι οι προσκυνητές με φόβο Θεού παρέλασαν από το ταπεινό κελί του για ένα ευλαβικό προσκύνημα στο χώρο εκείνο που δέχτηκε τις προσευχές του και τους αφόρητους πόνους των πολλών ασθενειών του.
          Στη συνέχεια αναχωρήσαμε και κατηφορίσαμε, μεσημέρι πια,  για το μεσημεριανό φαγητό.
          Μετά το γεύμα προχωρήσαμε στη απόλαυση ενός όμορφου απογευματινού στην Αθήνα. Με τα γραφικά τρενάκια που σταθμεύουν στην πλατεία Συντάγματος  περιοδεύσαμε την γνωστή μας Πλάκα, την Ακρόπολη, την Ηρώδου Αττικού και το Σύνταγμα.
          Οι εμπειρίες της ημέρας πλούσιες, όμορφες, πνευματικές και ανεπανάληπτες.
          Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για καινούργιες ενοριακές δράσεις.

          π. Γ.      




Δεν υπάρχουν σχόλια: