Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Ποια η “ουδετεροθρησκεία


Πολύς λόγος γίνεται εσχάτως για τον νεοφανέντα όρο “ουδετεροθρησκεία” η πιο συγκεκριμένα “ουδετερόθρησκο Κράτος”, όπως προβλέπει και η προτεινόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος. Το ερώτημα αφορά στην έννοια, στο περιεχόμενο του όρου. Πιστεύω ότι η θεωρία του Ποινικού Δικαίου θα τον ορίσει εννοιολογικά.

          Τώρα όμως εισπράττουμε τα πρακτικά παραδείγματα. Π. χ. Την Κυριακή των Απόκρεω το καρναβάλι άρχισε στις 9το πρωί και κορυφώθηκε μετά από λίγο, έξω από την Αγία Βαρβάρα, στη Δάφνη, όπου η θ. Λειτουργία τελειώνει στις 10, 30. Την Κυριακή είχαμε στην Αθήνα το μικρό Μαραθώνιο στους κεντρικούς δρόμους και τους δρόμους του ιστορικού κέντρου. Η πρόσβαση στους ναούς της περιοχής ήταν πολύ δύσκολη. Και το πιο σπουδαίο. Η μελετώμενη αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα καταργεί τα άρθρα 198 και 199 Π. Κ. που αφορούν στην κακόβουλη βλασφημία κάθε γνωστής θρησκείας. Τα άρθρα αυτά είχαν τεθεί για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και την ειρηνική συμβίωση των πολιτών που μπορεί να έχουν διαφορετικές θρησκείες. Δεν τιμωρούν την άρνηση του θρησκευτικού γεγονότος, αλλά την εξύβρισή  του. Στο εξής το Κράτος θα απέχει από την παρόμοια προστασία. Το περιεχόμενο της “ουδετεροθρησκείας” αρχίζει να ορίζεται.... Αμ πώς!

“ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ” φ. 1029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το «παπαδαριό» και οι αμβλώσεις , ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ευτυχώς υπάρχει η Ιερά Σύνοδος που δίνει την ευκαιρία στις κοινότητες των προοδευτικών να αποδεικνύουν ότι είναι προοδευτικοί. Τελευτα...