Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Πρωτοχρονιά 2020




Σήμερα βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου έτους 2020. Ξεκινάει μια καινούργια προσπάθεια για να πετύχουμε την μεταμόρφωση και την εν Χριστώ ανακαίνισή μας. Τα αρχαία παρήλθον με ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα. Ας αξιολογήσουμε τα πεπραγμένα μας και ας ανοιχτούμε προς σωτήριο λιμένα.
Ένας χρόνος πέρασε.... Μα τι είναι αυτός ο χρόνος; Είναι ένα μυστήριο που κανείς δεν μπόρεσε να συλλάβει το βαθύτερο νόημα του. Ο ι μόνοι που έζησαν και ζουν την έννοια του χρόνου είναι οι Άγιοι. Οι Άγιοι δεν προσπαθούν να ερευνούν τον χρόνο, αλλά τον ζουν, διότι τα μυστήρια δεν ερευνώνται, αλλά βιώνονται. “Ου φέρει το μυστήριον έρευνα”.
Οι Άγιοι και οι πιστοί μέσα στην Εκκλησία κατέχουν το μεγάλο μυστικό να ζουν το μυστήριο του χρόνου. Ο πιστός υπερβαίνει τον χρόνο μέσα στα μυστήρια της Εκκλησίας, στην λειτουργική ζωή. Εκεί ζει πέρα από τον χρόνο. Ζει την αιωνιότητα δια του χρόνου.
Όλα τα γεγονότα της Εκκλησίας: Γέννηση-Βάπτιση- Σταύρωση- Ανάσταση για τον πιστό είναι γεγονότα που τα ζει ως παρόντα κάθε στιγμή και ώρα. Αυτά είναι τομές στον ιστορικό χρόνο που τον αγκαλιάζει και τον κάνει αιωνιότητα. Επομένως όλα όσα αφορούν τον Χριστό και την Εκκλησία έχουν ένα υπερχρονικό χαρακτήρα.
Η αιωνιότητα είναι ο Θεός κι ο Θεός είναι αγάπη.
Οπότε οι ευχές μας ας είναι: Αληθινή, βαθιά, ειλικρινής αγάπη για να ζήσουμε αιώνια. Γιατί μόνον η αληθινή αγάπη μας περνάει από την χρονικότητα στην αιωνιότητα.
Καλό ξεκίνημα με σθένος και ελπίδα για κάτι που αξίζει να ζει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: