Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΒΙΒΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

 


«Ως ηγάπησα τον νόμον σου, Κύριε, όλην την ημέραν μελέτη μού έστιν» (Ψαλμ. ριη, 97).

        Ο νόμος του Θεού είναι ο ασφαλής οδηγός, ο σοφός διδάσκαλος και παιδαγωγός του ανθρώπου. Αρκεί  να έχουμε υπόψη, ότι εκφράζει την αγάπη του Θεού, το ενδιαφέρον Του, τη στοργή Του, τη σοφία Του και την αγαθή θέλησή Του για  να μας μορφώσει και να μας κάνει ευλογημένους και ευτυχισμένους αιώνια.

        Εάν, λοιπόν, πρέπει να αγαπάμε το Θεό Πατέρα, κατά παρόμοιο τρόπο ναγαπάμε τον νόμο Του. Μας συμφέρει να τον γνωρίσουμε, να μην τον λησμονούμε ποτέ, και να τον έχουμε παντοτινό σύμβουλο και οδηγό.

        Εάν προχωρούμε με τις δικές μας ιδέες και αντιλήψεις, είναι εύκολο να παρεκκλίνουμε και να σφάλλουμε. Εάν όμως συμβουλευόμαστε και ακούμε όσα ο Θεός κελεύει με τον νόμο Του, τότε βρισκόμαστε σε πλήρη ασφάλεια.

        Είναι ανάγκη, λοιπόν, να μελετούμε τον θείο νόμο, να μελετούμε, και όχι απλώς να διαβάζουμε, τη Βίβλο, πατερικά κείμενα και άλλα πνευματικά έντυπα που ερμηνεύουν το νόμο του Θεού. Η μελέτη και η υπακοή σ΄ αυτόν θα μας κρατά σταθερά και στενά ενωμένους  με τον Θεό Πατέρα και μας χαρίζει όλα τα αγαθά της αγάπης Του.

        Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: