Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Όλα είναι καλά, όταν χρησιμοποιούνται σωστά...Προφητεία Αγ. Κοσμά!!!

 


Κάποια πράγματα που εμείς σήμερα θεωρούμε αυτονόητα, στο παρελθόν ήταν πολυτελή ή και ανύπαρκτα. Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προφητέψει την ανακάλυψη του τηλεφώνου, λέγοντας ότι «θα έρθει καιρός που οι άνθρωποι θα μιλούν από ένα μακρυνό μέρος σε άλλο, σαν νάναι σε πλαγινά δωμάτια».  Και πράγματι με την βοήθεια του τηλεφώνου συγγενείς και φίλοι από τα τετραπέρατα της οικουμένης, επικοινωνούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο, προλαμβάνοντας  ατυχήματα, εξοικονομείται χρόνος, κ. ο. κ. Με την εφεύρεση δε της κινητής τηλεφωνίας του διαδικτύου σώζονται ζωές, χάρη στην έγκαιρη επικοινωνία, αλλά και στην χρήση της τηλεϊατρικής.

          Βεβαίως, αυτή η εισβολή της τεχνολογίας στην ζωή μας, στόχευε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

          Ωστόσο, είναι προφανές ότι τελικά είμαστε δέσμιοι της τεχνολογίας. Όλοι μας αναλώνουμε ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη του τηλεφώνου μας, που είναι πλέον ένας ολοκληρωμένος ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επιστήμονες λένε ότι είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι στην ακτινοβολία ότι η αλόγιστη  έκθεση στην οθόνη οδηγεί σε αϋπνίες. Προφανώς όταν όλα τα κάνουμε με το κινητό περιορίζουμε τις γνώσεις μας, λ. χ. ξεχνούμε να γράφουμε, να κάνουμε απλές μαθηματικές πράξεις.

          Περιττό να αναφέρουμε  ότι στις μικρές ηλικίες, στην ευαίσθητη παιδική  ηλικία, η πολύωρη χρήση του κινητού δημιουργεί σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα. Γι’ αυτό οι γονείς οφείλουν να ελέγχουν και να περιορίζουν την χρήση του.

          «ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ», τ. 613

Δεν υπάρχουν σχόλια: