Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Τιμητική εκδήλωση για τους γονείς των κληρικών και των μοναχών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών
 
          Για πρώτη φορά και στα πλαίσια των «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΩΝ» εντάχθηκε μία τέτοιου είδους  τιμητική εκδήλωση για τους ιερείς και μοναχούς της Ι. Μητροπόλεως μας. Πρόκειται για μία πρωτότυπη και συγκινητική εκδήλωση δια της οποίας απονέμεται ο δίκαιος έπαινος στους γονείς αυτούς που γέννησαν, γαλούχησαν και οδήγησαν τα βήματα των παιδιών τους στην υπηρεσία της Εκκλησίας είτε ως κληρικών είτε ως μοναχών.


      Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στον Ι. Ναό του Αγ. Ανδρέου κατόπιν προσκλήσεως  του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης, συνήχθησαν οι γεννήτορες των κληρικών και μοναχών μας για να λάβουν από το χέρι του επισκόπου αναμνηστικό έπαινο για την πολύτιμη προσφορά τους στην Εκκλησία. Όσοι απ’ αυτούς είχαν κοιμηθεί τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ «μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των ψυχών αυτών».


         Ήταν πράγματι  εντυπωσιακή  η εικόνα των παιδιών, κληρικών και μοναχών, να συνοδεύουν τους γονείς τους και συγκινημένοι να λαβαίνουν από τα χέρια του επισκόπου την τιμητική αναγνώριση της προφοράς τους με τον συμβολικό, αλλά γεμάτο νόημα, έπαινο για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην Εκκλησία.


        Προηγήθηκε βέβαια η ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια η κατάλληλη και μεστή νοημάτων εμπνευσμένη ομιλία του Μητροπολίτου μας, ο οποίος παπαδοπαίδι  ο ίδιος, και ιδιαίτερα συγκινημένος μίλησε με θερμά λόγια για την ανεκτίμητη προσφορά των γονέων αυτών προς την Εκκλησία. Συνεχάρη τους γονείς τον καθένα προσωπικά ευχαριστώντας τις ευγενικές αυτές προσωπικότητες, όπως τις απεκάλεσε επίσκοπος μας  για όσα η αγάπη τους πρόσφερε στην Εκκλησία μας.

          Πάντως τα «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ» κάθε χρόνο μας παρουσιάζουν ευχάριστες εκπλήξεις οι οποίες αναθερμαίνουν  και δίνουν νόημα στο θεσμό.          Πρωτ. Γερ. Σταν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άξιοι οι γονείς των Ιερέων μας.
Πόσες χιλιάδες φορές τα γόνατα των γονέων έπεσαν στο πάτωμα και ικέτευσαν παρακλητικά για την κλήση των παιδιών τους;
Σύγχρονοι αγωνιστές.
Τις ευχές τους να έχουμε.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η Βόρειος Ιρλανδία και η «Βόρειος Μακεδονία»

Η Βόρειος Ιρλανδία και η «Βόρειος Μακεδονία» Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου             Έναν από τους λαούς που θαυμάζω είναι ...