Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

«Ετρέφετε τα παιδία εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» Εφ.6,4 
Το καλοκαίρι αυτό μας απασχόλησαν πολλά γεγονότα. Εκλογές, οικονομική κρίση, ανεργία, δάνεια, φόροι κ. λ. π. Εκείνο όμως που μας ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα αυτά είναι το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας μας. Οι φοιτητές ταλαιπωρούνται με τις απεργίες των υπαλλήλων και κινδυνεύουν να χάσουν το έτος με όσα αυτό κοστίζει, ψυχολογικά και οικονομικά. Η απογοήτευση κτυπά την πόρτα της ψυχής τους και σκέπτονται να δραπετεύσουν στο εξωτερικό ή εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους και τρέπονται σε φυγή για πιο αποδοτικές εργασίες για να αποφύγουν το φάσμα της ανεργίας. Και να σκεφθούμε ότι αυτά τα παιδιά δίνουν τη μάχη με άλλους νέους που έχουν εκτραπεί στην αναρχία και την παραβατικότητα για να κρατήσουν την αξιοπρέπεια και την ελληνορθόδοξη παράδοση. ‘Έχουμε και νέους που πρωτεύουν σε διάφορους κλάδους της επιστήμης και  δοξάζουν και τιμούν την πολύπαθη πατρίδα.

     Ακόμη ένα παρήγορο φαινόμενο. Τις παραμονές των διαγωνισμών και των πανελληνίων εξετάσεων γέμισαν τις Εκκλησίες συμμετέχοντας στις Θ. Λειτουργίες που τελέσθηκαν για τον φωτισμό, τη θ. δύναμη και την επιτυχία τους. Και χαίρεται κανείς βλέποντας το υγιές μέρος της νεολαίας μας που γύρισαν με ευγνωμοσύνη για να ευχαριστήσουν τον Θεό για την επιτυχία τους.

Αυτά βλέπουμε και μας γεμίζουν αισιοδοξία και αναφωνούμε «υπάρχει ακόμα ελπίδα!». 


π. γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΥΡΙΑΚΗ Η΄ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ             Σήμερα, πενήντα μέρες μετά το Πάσχα, γιορτάζουμε την Πεντηκοστή η οποία υπενθυμίζ...