Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Σύλλογος Εν Πάτραις Κεφαλλήνων "Άγιος Γεράσιμος" – Επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο υπέρ της υποψηφιότητας Χρύσανθου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ»

Προς  Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμο

Μακαριώτατε,

Είναι γνωστή σε όλους μας, Μακαριώτατε, η αγάπη σας για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας, το νησί του Αγίου Γερασίμου, κάτι που αποδείξατε στις εκλογές του Μαΐου 2015 και αποστείλατε στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας τον σπουδαίο και αγαπητό σε όλους μας Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Γεράσιμο Φωκά, έναν γνήσιο Κεφαλλονίτη που η καρδιά και η ύπαρξή του ήταν δοσμένες στο έργο της τοπικής Εκκλησίας. Όμως διαφορετική ήταν η εξέλιξη, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη να χηρέψει για δεύτερη φορά και να αναζητά νέον Ποιμενάρχη.
Αυτός είναι και ο λόγος της σημερινής μας επικοινωνίας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να σας μεταφέρουμε την επιθυμία των μελών μας για το πολύ σοβαρό θέμα της πλήρωσης της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.
Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι, η κατάλληλη επιλογή για τη θέση του νέου Μητροπολίτη της ιδιαίτερης πατρίδας μας, είναι ένας λαμπρός και άξιος κληρικός της Ι.Μ. Πατρών, ο Κεφαλληνιακής καταγωγής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος Στελλάτος.
Ο π. Χρύσανθος είναι ένας χαρισματικός και συνάμα ταπεινός κληρικός, ο οποίος στέκεται όλα αυτά τα χρόνια αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας. Η προσωπικότητά του είναι ιδιαίτερη και η διακονία του στην Πάτρα πλούσια, άλλωστε το γνωρίζετε προσωπικά αφού φροντίσατε να ανέλθει στον Γ΄ Βαθμό της Ιερωσύνης. Είναι γνωστή η πλούσια και γόνιμη δραστηριότητά του, μέσω του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Επίσης είναι ο Κληρικός που στέκεται δίπλα σε κάθε πονεμένο συνάνθρωπό μας, αλλά και σε κάθε ψυχή που έχει ανάγκη. Η δράση και η διακονία του είναι γνωστή σε όλους τους Πατρινούς. Η επικοινωνία του π. Χρυσάνθου με το νησί είναι διαρκής όλα αυτά τα χρόνια. Ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα εκεί. Στις εορτές του Αγίου Γερασίμου, αλλά και σε κάθε επίσημη εκδήλωση που αφορά τον τόπο μας, είναι παρών.
Η δράση του αποδεικνύει ότι είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί της εκκλησίας του νησιού μας, το οποίο απαιτεί στις καίριές του θέσεις ανθρώπους με όραμα δημιουργίας, αποδεδειγμένη προσφορά, ικανότητες και εργατικότητα. Εμείς σαν Σύλλογος Κεφαλλήνων της Πάτρας, διερμηνεύοντας την επιθυμία των μελών μας, τιμήσαμε τον π. Χρύσανθο μόλις έγινε επίσκοπος στην πρώτη μας εκδήλωση του 2015, απονέμοντάς του αναμνηστική πλακέτα με τις ευχές και τις ευχαριστίες του Συλλόγου μας, γιατί πραγματικά σεβόμαστε τη δράση του σαν κληρικού και πνευματικού ανθρώπου που βρίσκεται πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας αυτήν μας την παράκληση.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση και την σοφία σας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να έρθει ο π.Χρύσανθος στην Κεφαλονιά, τον αγαπάμε πολύ.
Μακάρι!

Ανώνυμος είπε...

Να φωνάξουμε άξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρυσάνθου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας πολλά τα έτη...!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Λέτε να το δούμε και αυτό????

Ανώνυμος είπε...

Βοηθός και Πολύ είναι.
Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.
Οκ ευσεβής δυνατός ηθικός Κεφαλονιτης αλλά ως εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος Άξιος!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Κεφαλλονιά αξίζει να έχει ως επίσκοπο τον π.Χρύσανθο.
ΆΞΙΟΣ...!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να έρθει στην Κεφαλλονιά ο συμπατριώτης μας.
Τον θέλουμε και τον αγαπάμε.