Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Όταν το παιδί φέρεται με αγένειαΚαι ξαφνικά το παιδί σας αρχίζει να λέει άσχημες κουβέντες ή να φέρεται άσχημα σε εσάς ή σε τρίτα πρόσωπα και σας έπιασε πανικός. Άραγε ποιες είναι οι σωστές μέθοδοι αντιμετώπισης της κατάστασης; Βάλτε όρια από νωρίς: Μην επιτρέψετε στο παιδί να φερθεί ούτε μια φορά με αγένεια σε εσάς ή σε τρίτους και να κάνετε τα στραβά μάτια. Είναι απαραίτητο να διδαχθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σεβασμού, είναι μη αποδεκτή.


 Ελεγχόμενος αυθορμητισμός: Καλό είναι να μεγαλώσετε ένα αυθόρμητο παιδί, όμως εξίσου καλό και σωστό είναι να μάθει ότι δεν μπορεί να μιλάει άσχημα στο όνομα του αυθορμητισμού!


Εξετάστε τους λόγους: Μπορεί να μιλάμε για μια λάθος συμπεριφορά, όμως είναι καθήκον σας να ανακαλύψετε ποιοι άνθρωποι ή καταστάσεις «αναγκάζουν» το μικρό σας να βγαίνει εκτός ορίων. Κάνοντας αυτό, θα γίνει πιο εφικτή η διαχείριση της αγένειας που επιδεικνύει.
 Αλλαγή ρόλων: Βάλτε το παιδί νοερά στη θέση του αποδέκτη της συμπεριφοράς του για να καταλάβει πόσο άσχημο είναι το συναίσθημα. Κάπως έτσι, ενδέχεται να γίνει σταδιακά πιο προσεκτικό στη συμπεριφορά του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.
ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

Η ύψιστη δωρεά στην Πατρίδα

Μικρός μαθητής της Δευτέρας Δημοτικού, σε σχολείο της επαρχίας, δέχτηκε επίθεση από συμμαθητή του. Γιατί τόλμησε να του υπενθυμίσει υπ...