Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς: «Ζούμε αντιπνευματικές και προδοτικές ημέρες»



«Ομολογώ ότι ουδέποτε πιστεύαμε πως θα φθάσει η στιγμή, κατά την οποία ορθόδοξοι Έλληνες θα επιθυμούσαν να διδάσκεται μέσα στην Ιερά και σεβαστή Θεολογική Σχολή μας ή «κεκρυμμένη αθεΐα», όπως ονομάζει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης το Ισλάμ» αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του, προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Επίσης ο κ. Κοσμάς τονίζει: «Δεν θέλουμε να το πιστεύσουμε πως μέσα στις αίθουσες της αγιασμένης σχολής μας, την οποία ισοβίως θα ευγνωμονούμε, κάτω από την εικόνα του Εσταυρωμένου και Αναστάντος Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού, θα διδάσκεται η διδασκαλία του Ισλάμ.»

«Ταπεινά φρονώ ότι στις αντιπνευματικές και προδοτικές μέρες μας οφείλουμε όλοι μας να ταπεινωθούμε ειλικρινά, να συναισθανθούμε την ευθύνη μας, να καθάρουμε και αγιάσουμε τους εαυτούς μας και με φόβο Θεού να εργασθούμε, ώστε οι Θεολογικές Σχολές μας να γίνουν θερμοκήπια και φυτώρια αγιασμένων θεολόγων, θεολόγων με θερμουργό πίστη, με καθαρότητα ζωής, με αγάπη στο Χριστό και το Ευαγγέλιο, με φλόγα ιεραποστολικής μαρτυρίας και ομολογίας, με πόθο αγιασμού και αιωνιότητος» υπογραμμίζει κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Κοσμάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΣΚΟΣΤΟΣ.