Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Η νέα σπορά


Ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου άρχισε το νέο Εκκλησιαστικό έτος. Παράλληλα με τη φυσική καλλιέργεια των αγρών, που αρχίζει την εποχή αυτή,  Η  Εκκλησία μας αρχίζει την επίσημη έναρξη της πνευματικής καλλιέργειας. Καλούνται όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις, από το Θεό να εργασθούν για την καλλιέργεια και τον καταρτισμό των πιστών.

          Η πρόσκλησή Του ακούγεται επίμονα: “Τίνα αποστείλω και τις πορεύσεται προς τον λαόν μου;”. Στο μεγάλο αυτό έργο, το έργο της σωτηρίας των ψυχών, ο Θεός ζητά τη δική μας συνεργασία. Στο προσκλητήριο Του πρέπει όλοι να δώσουμε το παρών. Όσοι έχουν την κλίση και τον καταρτισμό θα εργασθούν όπως λέμε [1]στην  γραμμή, στα χαρακώματα, σαν κατηχητές, ιεροκήρυκες κ. λ. π. Δεν πρέπει κανείς να λυπηθεί τον κόπο και ας μην απελπιστεί από τα αποτελέσματα της σποράς. Ας αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις με επιμονή, υπομονή και προσευχητικά στον αμπελώνα που μας εμπιστεύθηκε ο Κύριος. Κι’ αν το έδαφος πολλές φορές είναι σκληρό και τα αγκάθια των παθών και των μεριμνών του βίου αντιστέκονται στο έργο μας και την κάνουν κοπιαστική, δεν πρέπει να λυγίζουμε. Ας μην μας διαφεύγει, ότι ο σπόρος που έπεσε στο γόνιμο έδαφος έφερε καρπό εκατονταπλασίονα και κάλυψε τη χαμένη σπορά.

          Αλλά στο προσκλητήριο αυτό εκτός από τους εντεταλμένους στο έργο αυτό- κατηχητές, κήρυκες του θείου λόγου,-καλούνται όλοι οι πιστοί να πλαισιώσουν με ενδιαφέρον την πνευματική εργασία της νέας χρονιάς. Πως; Με το να φέρει ο καθένας μια νέα ψυχή κοντά στο Θεό. Πολλές φορές προσκαλούμε συνανθρώπους μας σε άλλους ψυχοφθόρους τόπους, όπου  αντί να βρουν τον εαυτό τους τον χάνουν ανεπανόρθωτα και η ευθύνη μας είναι μεγάλη.

          Κι ακόμη ας προσευχηθούμε ο Θεός να μας αποκαλύψει ψυχές που ενδιαφέρονται να Τον γνωρίσουν.

          Η Εκκλησία ξεκινά το έργο της και προσκαλούμαστε σε αυτή την σταυροφορία της ιεραποστολής στον κόσμο.
π.γ.στ


Δεν υπάρχουν σχόλια: