Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2018

Βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη μέρα του νέου έτους 2018, το οποίο εκβάλλει στην τρίτη μ. Χ. Χιλιετία.
          Τέτοιες μέρες σύμφωνα με τις παραδόσεις των λαών ανταλλάσσονται εγκάρδιες ευχές σε παγκόσμια κλίμακα. Οι άνθρωποι επιζητούν, επιθυμούν και εύχονται καλύτερες συνθήκες διαβίωσης,να αξιοποιηθούν οι κόποι τους και να φέρουν μεγαλύτερη καρποφορία. Να πετύχουν οι κάθε είδους προσπάθειες τους και να δοκιμάζουν βιώματα χαράς και ευδαιμονίας.
          Η Εκκλησία μας στην ανατολή του νέου έτους το κύριο μήνυμα που προσφέρει στα παιδιά της, είναι το κήρυγμα του τιμίου Προδρόμου, το οποίο οδηγεί τον ενδιαφερόμενο άνθρωπο σε πνευματική ωφέλεια και στην επίτευξη ουσιαστικότερης σχέσεως με το Θεό και τον συνάνθρωπο. Σήμερα ακούγεται σαν εγερτήριο σάλπισμα ο λόγος του Προδρόμου: “Ετοιμάσατε την οδό Κυρίου, ευθείας ποιείτε τας τρίβους αυτού”.
          Η ετοιμασία αυτή αφορά τον ψυχικό και πνευματικό μας κόσμο και εξασφαλίζεται με την διόρθωση των παθών και αδυναμιών μας και με την αλλαγή του παλαιού εαυτού μας.
          Το μήνυμα δόθηκε από τον Πρόδρομο.
          Όμως το πόσοι θα το προσέξουν και το πόσοι θα το επιδιώξουν είναι κάτι που το δείξουν οι προσωπικοί μας αγώνες και τα ανάλογα βιώματα.
          Όσοι θα το πετύχουν θα έχουν ουσιαστικό κέρδος όχι μόνο στην πορεία του νέου χρόνου, αλλά και κατόπιν στο “χώρο”  της τρίτης χιλιετίας που διανύουμε.
          Ευχή μας: Καλή πορεία εν ειρήνη και πάση ευλογία.
                                      Με πρωτοχρονιάτικες ευχές
                                      Πρωτοπρεσβύτερος
                                      Γερασιμάγγελος Στανίτσας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ