Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ο Άγγελος του Θεού λέει: – Έλα, θα σου δείξω τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι περπατούν

 

Ένας συγκεκριμένος μοναχός προσευχήθηκε θερμά, λέγοντας:

- Κύριε, είσαι ελεήμων και υπομονετικός,  γιατί είναι τόσο δύσκολο να σώσεις μια ψυχή και γιατί είναι γεμάτη  η κόλαση αμαρτωλούς;

Προσευχήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέτοντας στον Θεό αυτήν την ερώτηση.

Και τέλος, ο Άγγελος του Θεού λέει:

- Έλα, θα σου δείξω τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι περπατούν. Έφυγαν από το κελί και ο Άγγελος οδήγησε τον πρεσβύτερο στο δάσος.

«Βλέπεις τον ξυλοκόπο που κουβαλάει μια βαριά δέσμη καυσόξυλων και δεν θέλει να πετάξει ούτε λίγο για ανακούφιση; ρώτησε ο χερουβείμ.

Με τον ίδιο τρόπο, μερικοί άνθρωποι φέρουν τις αμαρτίες τους και δεν θέλουν να μετανοήσουν. Τότε ο Άγγελος δείχνει στον γέρο ένα πηγάδι με νερό και λέει:

- Βλέπετε τον τρελό που αντλεί νερό από το πηγάδι με κόσκινο; Με τον ίδιο τρόπο, οι άνθρωποι μετανοούν. Σχεδιάζουν τη χάρη της συγχώρεσης, και μετά αμαρτάνουν ξανά και η χάρη ρέει σαν νερό μέσα από κόσκινο.

Και πάλι ο άγγελος δείχνει τον άνδρα στον μοναχό και λέει:

- Βλέπετε αυτόν που έβαλε κορμό πάνω στο άλογο και προσπαθεί να μπει στο ναό του Θεού με άλογο και ο κορμός κολλάει στην πόρτα; Έτσι οι άνθρωποι κάνουν τις καλές τους πράξεις - χωρίς ταπεινοφροσύνη και υπερηφάνεια - χωρίς να γνωρίζουν την αξία τους. Και τώρα, κρίνεις για τον εαυτό σου, είναι εύκολο για τον Θεό να σώσει τέτοιους ανθρώπους συνδυάζοντας το έλεος με τη δικαιοσύνη Του;

https://panagia-ierosolymitissa.blogspot.com/2020/09/blog-post_812.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: