Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή σχολική χρονιά! Στις 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Μικροί και μεγάλοι  μαθητές, μετά τις θερινές διακοπές και την παύση των μαθημάτων επανέρχονται στις σχολικές αίθουσες ανανεωμένοι και ξεκούραστοι για να ξεκινήσουν δυναμικά και δημιουργικά. Με στόχους υψηλότερους και με διάθεση να καταβάλλουν πιο φιλότιμες προσπάθειες. Νέα σχολική χρονιά είναι νέα αρχή! Ξεκινάνε λοιπόν οι μαθητές με απόφαση να καταθέσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο σχολικό, οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον.
          Αλλά η έναρξη στης σχολικής χρονιάς είναι και για τους δασκάλους και τους καθηγητές. Το χρέος και το καθήκον είναι μεγάλο. Όχι μόνο να μεταφέρουν νέες γνώσεις στους μαθητές με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο, αλλά και να διαπαιδαγωγήσουν, να καλλιεργήσουν, να διαμορφώσουν σωστές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Να διαπλάσουν τους ανθρώπους εκείνους που θα αποτελέσουν τους αυριανούς πολίτες της κοινωνίας μας. Αυτούς που θα στελεχώσουν με τις γνώσεις, τις ικανότητές τους και το ήθος τους όλους τους τομείς της πατρίδας μας.
          Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, φωτισμό στο νέο ξεκίνημα
          Καλή χρονιά!   

Πηγή: Περιοδικό «Αγία Λυδία» , τ. 498

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινότητα του ζευγαριού είναι η ανάγκη να προχωρήσουν τα μέλη του σε συμβιβασμό, όταν δι...