Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Tα παιδιά δεν θέλουν καταπίεση
 Σε μία μητέρα, που ρώτησε τον γέροντα Πορφύριο, αν είναι προτιμότερο να πάρει τα παιδιά της και να εγκατασταθεί στο Λονδίνο, είπε: «Μην αγοράσεις σπίτι στο Λονδίνο, μην πας εκεί. Δεν έχεις την εργασία σου εκεί. Το κλίμα είναι υγρό, οι άνθρωποι ξένοι, ψυχροί και ετερόδοξοι. Τα παιδιά σου θα είναι λυπημένα εκεί. Είναι καλύτερα να μείνουν εδώ, που οι άνθρωποι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, Έλληνες. Το κλίμα εδώ είναι  καλό και θα χαρούν τα παιδιά. Τα παιδιά δεν θέλουν καταπίεση.  Όταν κάνουν αταξίες, σαν μητέρα λάβε τα μέτρα σου, αλλά μην τα πιέζεις. Καλά κάνεις, που τους διαβάζεις την Αγία Γραφή κάθε μέρα. Αν ένα σου παιδί αντιδρά, άφησέ το, πάρε τα άλλα, πήγαινε σ’   άλλο δωμάτιο και συνέχισε το διάβασμα. Όταν πηγαίνεις στην Εκκλησία και τα παιδιά σου δεν θέλουν να σε ακολουθήσουν, μην τα εξαναγκάζεις, αλλά και μην αδιαφορήσεις  γι’ αυτά. Να, πες τους: «Όποιος θέλει μπορεί να έρθει μαζί μου, τώρα ή αργότερα». Αυτά τα λόγια να τους πεις και να κάνεις πολλή προσευχή για τα παιδιά. Με την προσευχή σου θα τους μιλήσει  Θεός.

Κοντά στον Γέροντα Πορφύριο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγιος Πορφύριος εχει δώσει καταπληκτικές ομιλίες περί ανατροφής παιδιών.
Το Αγιο Πνεύμα φώτιζε τον νου του και ενώ ήταν του δημοτικού εδινε πολύ σωστες και επιστημονικές συμβουλές στους γονεις.

Ἡ πίστη εἶναι ὑπόθεση τῆς καρδιᾶς

Πρὶν ἀπὸ ἀρκετὰ χρόνια μὲ πλησίασε κάποιος νεαρὸς φοιτητής. Μὲ πολλὴ διστακτικότητα, ἀλλὰ καὶ μὲ τὴν ἔνταση τοῦ ἀπαιτητικοῦ ἀναζητητῆ, ...