Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Πατριάρχης ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Η θρησκευτική βία δυσφημεί τον ίδιο το Θεό!

«Μας τρομοκρατεί το γεγονός ότι, στις αρχές του εικοστού πρώτου αιώνα, ο κόσμος μας εξακολουθεί να βιώνει τέτοιες φρικτές και ατιμωτικές πράξεις βίας. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, κάθε μορφή βίας στο όνομα της θρησκείας είναι βία κατά της ίδιας της θρησκείας.
          Αυτό που συμβαίνει στη Νιγηρία και το Σουδάν είναι μία διπλή πράξη αδικίας: πρώτα απ’ όλα, είναι όνειδος κατά της ανθρωπότητος, η οποία πιστεύουμε και διακηρύσσουμε ότι έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού. Δεύτερον είναι μία δυσφήμηση του Θεού, τον οποίο οι μεγάλες θρησκείες του κόσμου, λατρεύουν ως θείο δημιουργό της ζωής.
          Στη Β. Αφρική, οι πιστοί τόσο του Ισλάμ όσο και του Χριστιανισμού, υποχρεούνται να προωθήσουν ένα Θεό της αγάπης και της συμπόνιας. Και οι πολιτικές αρχές είναι υπεύθυνες για την προστασία των πολιτών τους, ιδιαίτερα για τα πιο ευάλωτα μέλη των κοινωνιών τους. Τέτοιες πράξεις βίας είναι απαράδεκτες από την άποψη της θρησκείας και της ηθικής, καθώς και από τα διεθνή πρότυπα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


(Από πρόσφατες  δηλώσεις του Πατριάρχη στη Γερμανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Τα πτώματα των αιρετικών και των αλλόθρησκων και τα Ιερά Λείψανα της Εκκλησίας μας»

Τις διαφορές ανάμεσα στα Ιερά Λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας και τα πτώματα μοναχών άλλων θρησκειών αναλύει μέσω ανακοίνωσης η Μητρό...