Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

«Θα πεθάνεις σε 9 ημέρες»! Κατακλύστηκαν τα mail των Πατρινών με επιστολή απατεώνων για τον Αγιο Νεκτάριο.

"Μην τα πιστεύετε. Πρόκειται για ανευθυνότητες ορισμένων και για επικίνδυνες καταστάσεις". Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο βοηθός Επίσκοπος και πρώην εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Χρύσανθος Στελλάτος όταν τον πληροφορήσαμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι διαδικτυακοί απατεώνες (ή και αφελείς) έχουν κατακλύσει τα mail των Πατρινών με το περιβόητο μήνυμα – προσευχή για τον Αγιο Νεκτάριο.  «Θα πεθάνεις σε 9 ημέρες»! Κατακλύστηκαν τα mail των Πατρινών με επιστολή απατεώνων για τον Αγιο Νεκτάριο
Μόνο που μέσω του συγκεκριμένου μηνύματος γίνεται μέχρι και απειλή ότι ο παραλήπτης θα πεθάνει αν αγνοήσει το μήνυμα. «Μα είναι δυνατόν; Να θέλει ο Αγιος Νεκτάριος τον θάνατο ανθρώπων»; αναρωτιέται ο π. Χρύσανθος. Για όποιον βέβαια στείλει το μήνυμα και σε άλλους υπάρχει και ...ανταμοιβή! Και μάλιστα σε χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Τι γράφει όμως το συγκεκριμένο μήνυμα;
«Αγιε Νεκτάριε πιστεύω σε σένα. Παρακαλούμε στέιλει μας υγεία, χαρά και ευτυχία στην οικογένειά μας. Ο Αγιος Νεκτάριος είναι γιατρός και γιατρεύει τις αρρώστιες. Αυτό το γράμμα γράφτηκε στις 30/10/1995 και πρέπει να κάνει τον γύρο του κόσαμου. Ο Αγιος Νεκτάριος θα σε ανταμείψει σε 45 ημέρες. Πολλοί που το έγραψαν ανταμείφθηκαν. Αγιε Νεκτάριες πιστεύω σε σένα. Υγεία χαρά και ευτυχία δώσε μου. Αυτό το χαρτί έχει σταλεί για σένα για καλή τύχη. Το γνήσιο αντίγραφο είναι στην Αγγλία. Εχει δώσει το γύρο του κόσμου 9 φορές. Τώρα η τύχη έχει σταλεί σε σένα. Θα πάρεις καλή τύχη μέσα σε 4 ημέρες που θα λάβεις το γράμμα. Πρέπει να το στείλεις σε άλλους. Δεν είναι αστείο. Στείλε το αντίγραφο σε ανθρώπους που νομίζεις ότι χρειάζονται τύχη. Μην στείλεις χρήματα διότι η μοίρα δεν έχει τιμή. Μην κρατήσεις αυτό το γράμμα. Παρακαλώ. Στείλε 20 αντίγραφα του γράμματος και δες τι θα γίνει σε 4 ημέρες. Η αλυσίδα – παιγνίδι ήρθε από τη Βενεζουέλα και γράφτηκε από κάποιον ιεραπόστολο από τη Νότια Αμερική. Πρόσεξε τα ακόλουθα: Κάποιος πήρε την επιστολή το 1993 και είπε στη γραμματέα του να του κάνει 20 αντίγραφα και να τα ταχυδρομήσει. Λίγες ημέρες αργότερα κέρδισε στο λαχείο 2.000.000 δολάρια. Κάποιος άλλος πήρε την επιστολή και την ξέχασε. Την είχε στα χέρια του πάνω από 96 ώρες. Εχασε τη δουλειά του. Αργότερα βρήκε την επιτολή στο ταχυδρομείο και την ταχυδρόμησε σε 20 αντίγραφα. Λίγες μέρες μετά βρήκε μία πολύ καλύτερη δουλειά. Κάποιος πήρε την επιστολή και δεν πίστευε. Την πέταξε. 9 ημέρες μετά πέθανε. Παρακαλώ μην το αγνοήσεις. Δουλεύει».
Το λάθος της επιστολής

  Οπως μπορείτε να παρατηρήσετε η επιστολή έχει και λάθος. Ενώ αρχικά υποστηρίζεται ότι γράφτηκε στις 30 Οκτωβρίου 1995 στη συνέχεια λέει για κάποιον στη Νότια Αμερική που βρήκε την επιστολή το 1993! Κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίον γίνονται αυτές οι μαζικές επιστολές. Πάντως υπάρχουν αρκετοί αφελείς ...που την πατάνε!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα όρια δεν είναι τιμωρία, αλλά "φράχτης" που προστατεύει τα παιδιά

Τι είναι τα όρια; Γιατί υπάρχουν; Ποια η διαφορά με την τιμωρία και  πώς βάζουμε όρια στη συμπεριφορά των παιδιών; Βάζοντας όρια ...