Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Γιατί υπάρχουν «χριστιανοί» μόνο στο όνομα;



          Αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα, γιατί πολλοί ονομάζονται «χριστιανοί» χωρίς να έχουν τα χαρακτηριστικά του πραγματικού χριστιανού.

          Τι συμβαίνει αλήθεια;

          Με τα μυστήρια του αγίου Βαπτίσματος και του Χρίσματος πήραμε  το δώρο του Αγίου Πνεύματος και η ύπαρξή μας έγινε αληθινό μυροδοχείο καθώς γέμισε μα πολλά και διάφορα χαρίσματα. Όμως τα δώρα αυτά δόθηκαν από τον Θεό σε ελεύθερα πλάσματα, με την προϋπόθεση ότι οι άνθρωποι θα τα φυλάξουν και θα τα χρησιμοποιήσουν για την πρόοδό τους και την ωφέλειά τους.

          Μερικοί όμως χριστιανοί, καθώς περνούν τα χρόνια, δεν προσέχουν τα δώρα του Αγίου Πνεύματος και δεν τα αξιοποιούν όπως πρέπει. Άλλοι πάλι, διαλέγουν δυστυχώς τον κακό δρόμο και αρχίζουν να ζουν αμαρτωλή ζωή. Έτσι, τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος είτε μένουν αναξιοποίητα είτε σπαταλούνται και χάνονται από την ψυχή του ανθρώπου. Όπως ακριβώς χύνεται και χάνεται το άρωμα, όταν το μυροδοχείο πέσει και σπάσει.

          Γι’ αυτό χρειάζεται να προσέχει ο χριστιανός και να προσπαθεί να αξιοποιεί τα χαρίσματα και δώρα του Πνεύματος που του έδωσε ο Θεός με το μυστήριο του Αγίου Χρίσματος.



π. Γ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς μόνο στην ταυτότητα, η μάλλον ούτε και εκεί είμαστε χριστιανοί.Στην καθημερινότητα είμαστε για τα μπάζα.