Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Πατρών: ''Να δώσουμε αλλά να είναι περαστικοί'' - Αιτωλίας: ''Είμαστε υπόλογοι''



Εδώ στη χώρα μας εγκαθίσταται ένα νέο σύστημα υποδοχής ανθρώπων από την Ε.Ε. Πόσοι θα έλθουν, πόσο θα καθίσουν, στους χώρους που θα πάνε, δεν πρέπει να εγκαταβιώνουν ως άνθρωποι αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ειπσημαίνοντας "ναι, να κάνουμε τα πάντα, να δώσουμε τα πάντα, να είναι όμως περαστικοί, από δω και να μην γίνουν νέα γκέτο".

Προβληματισμένοι από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κεντρικό σχέδιο το προσφυγικό αλλά και για την ανεξέλενγκτη παρουσία μουσουλμανικού στοιχείου στην περιοχή, για άγνωστο χρόνο, δήλωσαν στη διάρκεια της συνεδρίασης οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας και απο τις άλλες τέσσερις Μητροπόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

"Είμαστε υπόλογοι σε όσους έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για να διαφυλάξουν τον ελληνισμό μας, να μην παραδώσουμε την πατρίδα και την Ορθοδοξία μας, πέραν από την όποια θαλπωρή πρέπει να προσφέρουμε και θα προσφέρουμε" επεσήμανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος τόνισε ότι υπάρχουν εγκαταλελειμμένα χωριά στα ορεινά του νομού, προτείνοντας "να τους φιλοξενήσουμε λίγους λίγους ώστε να γίνει καλύτερα η ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και να μη δημιουργηθούν προβλήματα".

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου στη συζήτηση παρέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιάκης ο οποίος κινήθηκε σε αρκετά ήπιους τόνους, επισημαίνοντας ότι σε επίπεδο επισιτιστικής βοήθειας, θα υπάρξει συνδρομή της Εκκλησίας για τους πρόσφυγες, όπως έχει συμβεί και καχά το παρελθόν, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από την Μητρόπολη Ναυπακτίας και Αγίου Βλασίου το Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργάτος που επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας και στην αναρμοδιότητα της Εκκλησίας να προτείνει χώρους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δύο αγωνιστές Ιεράρχες δύο φλογεροί επίσκοποι, στα χνάρια του τελευταίου Εθνάρχου κ,Χριστοδούλου.

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε τυχεροί εκεί στην Πάτρα που έχετε έναν τέτοιο αγωνιστή Ιεράρχη.
Εύγε του, φλογερός και παραδοσιακός.