Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ιερουσαλήμ, η Αγία Πόλη (Φωτεινά Μονοπάτια, Β’ κύκλος, Επεισόδιο 1o)


(Β’ κύκλος) Επεισόδιο 1ο (9/4/17): «Ιερουσαλήμ, η Αγία Πόλη»

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια» από την ΕΡΤ2 - 2017.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Φωτεινά Μονοπάτια» επιστρέφει στη συχνότητα της ΕΡΤ2, με νέα επεισόδια. Η αυλαία του νέου κύκλου της σειράς ανοίγει την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 2017 στις 10:30 το πρωί, μ’ ένα οδοιπορικό στην Ιερουσαλήμ, την Αγία Πόλη.

Στην Αγία Γραφή είναι γνωστή με το όνομα Σαλήμ. Σημαίνει η πόλη της Ειρήνης. Η Ιερουσαλήμ, είναι η πόλη που δέχτηκε την παρουσία του Θεού. Είναι η Αγία Πόλη, με τον επίγειο και ουράνιο χαρακτήρα. Στην πόλη αυτή, ξετυλίγεται η ιστορία χιλιάδων χρόνων. Στην Αγία Γη, έζησαν προφήτες και εδώ γεννήθηκε, έζησε, δίδαξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

Ο φακός της εκπομπής ακολουθεί τα βήματα του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους και καταγράφει τα αρχαιότερα προσκυνήματα της Αγίας Γης των Ιεροσολύμων: το όρος των Ελαιών, τον κήπο της Προδοσίας, τη φυλακή του Χριστού, τον Γολγοθά, καθώς και τον Τάφο της Παναγίας, στη Γεθσημανή.

Τα «Φωτεινά Μονοπάτια» βρέθηκαν στο κέντρο της Γης, στο κέντρο της Χριστιανοσύνης, στο Ναό της Αναστάσεως και στον Πανάγιο Τάφο.

Για τη μακραίωνη ιστορία των Πανάγιων Προσκυνημάτων μιλούν στην Ελένη Μπιλιάλη, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ.Αρίσταρχος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ο Γέρων σκευοφύλαξ του Παναγίου Τάφου Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος, καθώς και η επικεφαλής της Διεπιστημονικής Ομάδας ΕΜΠ Αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου, Τώνια Μοροπούλου.

Παρουσίαση-ιδέα-σενάριο: Ελένη Μπιλιάλη.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σαλαπάτας.

Διεύθυνση παραγωγής: Παναγιώτης Ψωμάς.

Επιστημονική σύμβουλος: Δρ. Στέλλα Μπιλιάλη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Μπλάθρας, Ζωή Μπιλιάλη.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Σαρηγιάννης.

Εικονολήπτης: Κώστας Βάγιας.

Ηχολήπτης: Κωνσταντίνος Ψωμάς.

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Μαγουλάς.

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Ψωμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: