Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Η Φιλανθρωπική και Προνοιακή δραστηριότητα της ενορίας μας κατά τις εορτές των Χριστουγέννων


Η περίοδος αυτή των αγίων ημερών των Χριστουγέννων, εορτή της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο και τον κόσμο, δεν αφήνει ασυγκίνητες τις ανθρώπινες καρδιές. Αυτή η κένωση του Θεού μας κάνει πιο ευαίσθητους, μαλακώνει τις ψυχές μας και τα αισθήματα μας απέναντι στον συνάνθρωπο. Και αυτό φαίνεται από το ότι τις ήμερες αυτές παρατηρείται ένας πρωτοφανής συναγερμός, μια συστράτευση συμπάθειας και αγάπης προς τους εμπερίστατους αδελφούς μας που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα πιο χρειώδη.
          Ευτυχώς τα αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς δεν έχουν ακόμη στερέψει και εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους. Έτσι πολλοί προσφέρουν από το περίσσευμα ή και το υστέρημα τους προκειμένου ν’ ανακουφίσουν τον πόνο και την ανέχειας των αδελφών τους, παρά την παρατεταμένη κρίση που περνάει η κοινωνία μας. Έτσι διάφοροι φορείς, η ιδιωτική πρωτοβουλία, οι ανθρωπιστικές κινήσεις και προπαντός  η Εκκλησία μας, που είναι η κυψέλη της αγάπης, έδειξε το θυσιαστικό της πρόσωπο, όπως κάνει πάντοτε, όχι μόνο περιστασιακά, αλλά σε μόνιμη και διαρκή βάση.

          Από το αγώνισμα αυτό της αγάπης δεν απουσίαζε και η Ενορίας μας της Αγίας Βαρβάρας η όποια απηύθυνε  προσκλητήριο αγάπης για  το “ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” για εβδομήκοντα και πλέον οικογένειες της ενορίας μας.
          Συγκεντρώθηκε ικανοποιητική ποσότητα τροφίμων-ζυμαρικά, όσπρια, ελαιόλαδο, λιχουδιές, τυρί φέτα, γλυκίσματα και προπαντός κρέας  καθώς χρηματικό ποσόν σε κάθε οικογένεια.
          Το “δέμα της αγάπης” διανεμήθηκε κατ’ οίκον στις οικογένειες από συνεργεία διανομής  την προπαραμονή των Χριστουγέννων.
          Θα θέλαμε εγώ και οι συνεργάτες μου στο ενοριακό έργο προνοίας να ευχαριστήσουμε βαθύτατα τους αγαπητούς ενορίτες μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με επαινετή προθυμία στο κάλεσμα της αγάπης, με χαρά κι ενθουσιασμό, προκειμένου ν’ ανακουφισθούν, έστω και για λίγο, από το βάρος της ανέχειας των συνανθρώπων μας.
          Επίσης να ευχαριστήσουμε κι όσους κοπίασαν να συσκευάσουν και να τα διανείμουν στους αποδέκτες τους.
          Αυτός ο αγώνας για τον εμπερίστατο αδελφό και συνάνθρωπο συνεχίζεται χρόνια τώρα από την ενοριακή πρόνοια με αμείωτο ζήλο και αγάπη, κι όχι μόνο τώρα την περίοδο της κρίσεως, σε καθημερινή βάση διαρκείας. Η αγάπη μας δεν προσφέρεται με δόσεις, γιατί δεν είναι  περιστατική, αλλά εκφράζει την γνήσια εκκλησιαστική αγάπη εν παντί καιρώ και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη.
 Καλή χρονιά και ευλογημένη, πλούσια σε έργα θυσιαστικής  αγάπης
 πρωτ. γερ. σταν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά
Καρποφόρα πνευματικά!