Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Νεκρή, τυπικά και νομικά, η «Συμφωνία των Πρεσπών» πριν ακόμα τεθεί σε ισχύ!


Είναι πολύ εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί εάν αυτή η «Συμφωνία των Πρεσπών» τεθεί κάποτε σε ισχύ. Οι Σκοπιανοί, από τον Ιούνιο του 2018 που υπεγράφη η συμφωνία, δεν διστάζουν καθόλου να αποκαλύπτουν τις μελλοντικές τους προθέσεις χωρίς κανένα “φύλλο συκής”, χωρίς κανένα προβληματισμό μήπως και η Ελλάδα κάνει πίσω.
«Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας», «Είμαστε Μακεδόνες», «Μιλάμε την Μακεδονική γλώσσα και κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά», «Όσον αφορά τους «Μακεδόνες» σε Ελλάδα και Βουλγαρία, υπάρχουν πολλές πιθανότητες η μακεδονική γλώσσα να διδάσκεται στην Ελλάδα», «Τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα» – όλα αυτά και άλλα πολλά, από τον Ζόραν Ζάεφ, τον Σκοπιανό πρωθυπουργό που συνυπέγραψε αυτοπροσώπως την συμφωνία των Πρεσπών!
Φυσικά, όσοι δεν «συνυπέγραψαν» την συμφωνία μπορούν να λένε τα ίδια – και χειρότερα: Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα π.χ., Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων μας πληροφορεί μετά βεβαιότητας πως «Η “Μακεδονία” έχει ήδη κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ!».
Πάρα πολλοί Έλληνες προεξοφλούν πως κάποια νύχτα η «Συμφωνία των Πρεσπών» θα περάσει και από την Ελληνική Βουλή όπως-όπως, με μια ισχνή και επιφανειακή «πλειοψηφία» 151 βουλευτών. Χωρίς την ενοχλητική (και αντίθετη) γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Χωρίς την κατακραυγή κάθε μορφωμένου ανθρώπου για την επίσημη ιεροσυλία στην ιστορία, τον πολιτισμό και την πολιτιστική παράδοση της Ελλάδος. Έτσι, στα γρήγορα και στα μουλωχτά, όπως ακριβώς ορίζει το άρθρο 1 παράγραφος 4ζ της συμφωνίας: «… το Πρώτο Μέρος (δηλαδή η Ελλάδα) θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση την παρούσα συμφωνία».
Σε αυτό θα βοηθήσουν βέβαια κάποιοι βουλευτές οι οποίοι μάλλον θα υπερψηφίσουν «κατά συνείδηση» όπως π.χ. ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του κόμματός του Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης, ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης που συνήθως «αντιστέκεται» (φυσικά για τα μάτια του κόσμου), ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ και πιθανώς κάποιοι άλλοι που θα «πεισθούν» την τελευταία στιγμή να υπερψηφίσουν «κατά συνείδηση». Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι κι έξι το λαδόξιδο – 151 βουλευτές θα συγκεντρωθούν, βρέξει χιονίσει.
Εγώ βέβαια, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί έρχονται εντελώς αυθόρμητα στο νου μου, κάποιοι καταστηματάρχες οι οποίοι γνωρίζοντας πως το μαγαζί τους κλείνει, ξεπουλάνε την πραγμάτια τους όσο – όσο, πριν κατεβάσουν οριστικά τα ρολά τους!
Οι Σκοπιανοί, κατά τα πρότυπα των Τούρκων καθοδηγητών τους, επιλέγουν από την συμφωνία των Πρεσπών ότι τους συμφέρει και τους βολεύει, όπως η ανύπαρκτη μακεδονική γλώσσα, η ανύπαρκτη μακεδονική ιθαγένεια και η δεύτερη λέξη της σύνθετης ονομασίας στην οποία (υποτίθεται) συμφώνησαν οι ίδιοι. Όλα τα υπόλοιπα που περιλαμβάνει η «Συμφωνία των Πρεσπών», γράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων τους!
Τώρα αν η ίδια η συμφωνία που υπέγραψαν (Άρθρο 6, παράγραφος 1) απαγορεύει ρητά και μάλιστα αμέσως, δηλαδή πριν ακόμα τεθεί σε ισχύ «….εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους…», αυτό αποτελεί «ψιλά γράμματα».
Κατά τους Σκοπιανούς οι πληθωρικές και συνεχείς δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ και άλλων αξιωματούχων δεν υποδαυλίζουν κανένα σωβινισμό, ούτε καλλιεργούν εχθρότητα ή αλυτρωτισμό μεταξύ των «συμβαλλομένων». Μπα, τέτοια πράγματα. Ούτε έχουνε καμιά σχέση με το μόρφωμα που αποκαλείται «Ουράνιο Τόξο» και εδρεύει στην Φλώρινα το οποίο πριν στεγνώσει το μελάνι της «Συμφωνίας των Πρεσπών» ξεθάρρεψε με εμπρηστικές δηλώσεις (Μεταξύ άλλων, «Έχουμε επανειλημμένα και σε όλους τους τόνους διακηρύξει ότι είμαστε και παραμένουμε εναντίον της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας»…. Κανένας στυγνός εκβιασμός δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνει την δημοκρατική βούληση του μακεδονικού λαού που πριν 27 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό είναι το όνομα της χώρας του»… «Είναι μια ημιτελής συμφωνία γιατί μεταξύ άλλων είναι γνωστό ότι γεωγραφικά προθέματα σε επίσημες ονομασίες κρατών ανά τον πλανήτη χρησιμοποιούνται ως «οχήματα» σε εθνικιστική ρητορεία και ανάλογες καταστροφικές πολιτικές»… «Ενεργούμε ως Έλληνες πολίτες που επιδιώκουν μέσω των μειονοτικών δικαιωμάτων που μας στερεί το ελληνικό κράτος, να συμβάλλουμε στον εκδημοκρατισμό του» – εδώ, σου έρχεται να κλάψεις από την συγκίνηση …)
Βέβαια, όσοι τα ξέρουν όλα θα σπεύσουν να αντιτείνουν πως το «Ουράνιο Τόξο» αποτελεί ιδιωτικό φορέα ο οποίος υποστηρίζει τον πολιτικό φορέα με το (παραπλανητικό) όνομα «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» (συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές και πήρε μάλιστα το υπερφυσικό ποσοστό του 0,09%).
Ναι, αλλά το άρθρο 6, παράγραφος 2 και 3 της συμφωνίας προβλέπει ρητά ότι «Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέψει την εκδήλωση πράξεων από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους…. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος».
Και λοιπόν; Οι Σκοπιανοί θα μας πούνε «έκπληκτοι» πως δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το «Ουράνιο Τόξο» που κάνει την προπαγάνδα τους μέσα στην Ελλάδα και σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο ΟΑΣΕ εδώ και ολόκληρες δεκαετίες (ο υπογράφων έχει προσωπική εμπειρία), στάζοντας ατόφιο δηλητήριο εναντίον της Ελλάδος!
Μπορεί εμείς να σαπίσαμε αμελλητί στο ξύλο και στα δακρυγόνα διαδηλωτές που έσπευσαν στις Πρέσπες κι στις γύρω περιοχές για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην «Συμφωνία των Πρεσπών», οι Σκοπιανοί όμως διαδηλώνουν ελεύθερα, στα Σκόπια ή στη Μελβούρνη, «απορρίπτοντας» κάθε αλλαγή στο προσωρινό όνομαπου χρησιμοποιούν εδώ και δύο περίπου δεκαετίες! Αυτοί καθόλου δεν «υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό»! Η ιδέα μας είναι!
Πάντως όσοι θεωρούν «λήξαν» το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», είναι πολύ πιθανό να κάνουν λάθος.
Μπορεί η Άγκελα Μέρκελ να καταφθάνει στην Αθήνα χωρίς να ακούει από κανένα Έλληνα πολιτικό «Go backκυρία Μέρκελ». Το σύνθημα όμως αυτό το ψιθυρίζουν μεταξύ τους εκατομμύρια Έλληνες που είναι βέβαιοι πως η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου στοχεύει σε αυτό ακριβώς: Να κυρωθεί η «Συμφωνία των Πρεσπών» από την Ελληνική Βουλή – κουτσή, στραβή ή πεθαμένη!
Ας μην έχουν ολοκληρώσει οι Σκοπιανοί έως το τέλος του 2018 όλες τις συνταγματικές τροποποιήσεις όπως επιβάλλει το άρθρο 1 παράγραφος 3ε της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ας μην υπογράφει ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ίβανοφ την συνταγματική αναθεώρηση μιλώντας για «νομική και ιστορική διαγραφή του λαού της «Μακεδονίας». Ειδικά αυτός, σαν αντάξιο υποχείριο του Ρετζέπ Τ. Ερντογάν, θέλει εκτός από ανύπαρκτη μακεδονική γλώσσα, ανύπαρκτη μακεδονική ιθαγένεια και ένα πεντακάθαρο όνομα ολόκληρης τηςΜακεδονίας!
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Οι Σκοπιανοί πήραν το βασικό όχημα του αλυτρωτισμού που ήθελαν (ανύπαρκτη γλώσσα και ιθαγένεια). Πήραν και μια σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει την μαγική λέξη «Μακεδονία».
Όλες οι δεσμεύσεις και όλες οι υποχρεώσεις που ανέλαβαν δεν έχουν γι΄ αυτούς καμιά απολύτως αξία. Τις πετάνε στον κάλαθο των άχρηστων. Έτσι, απλά και αλά-Τούρκα!
Όλα αυτά συμβαίνουν τώρα, πριν ακόμα τεθεί όπως-όπως σε ισχύ η συμφωνία. Φαντάζεστε τι θα μπορούσε να συμβεί αμέσως μετά την ισχύ της συμφωνίας, ή μετά από 10 ή από 20 χρόνια;
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που η Πλατεία Συντάγματος και ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας θα πλημμυρίσει από κίτρινα γιλέκια, σαν σύμβολο απεξάρτησης από κομματικές επιρροές και καλοπληρωμένα εθνομηδενιστικά κινήματα, όταν κάποιοι πολιτικοί φέρουν την «Συμφωνία των Πρεσπών» στο Ελληνικό κοινοβούλιο για κύρωση.
Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και μέσα στην Ελλάδα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι με την Πανελλήνια Ομοσπονδία τους, εκατοντάδες ιδιωτικοί φορείς από ολόκληρη τη χώρα, σύσσωμη η ψυχή του Ελληνικού Κλήρου, όλοι οι γνωστοί και άγνωστοι πρωταγωνιστές των δύο μεγαλειωδών συλλαλητηρίων Θεσσαλονίκης και Αθήνας καθώς και των δεκάδων κινητοποιήσεων για το Σκοπιανό σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, η Ελληνική Νεολαία που εξέπληξε με τις μαθητικές κινητοποιήσεις – όλοι ανεξαιρέτως, βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό. Επαγρυπνούν.
Με την Ελλάδα επάνω από κάθε προσωπική, κομματική προτίμηση του καθενός και μακριά από πλουσιοπάροχα αμειβόμενα εθνομηδενιστικά κινήματα κάθε κατηγορίας, τα οποία συνήθως σπεύδουν να οργανώσουν «αντιδιαδηλώσεις» και διάφορες άλλες προβοκάτσιες, με στόχο να εμποδίσουν την μαζική συμμετοχή του κόσμου.
Την 1η Ιανουαρίου 2019 η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι πλέον νομικά, τυπικά και ουσιαστικά νεκρή. Παρ΄ όλα αυτά, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα προσπαθήσουν να την φέρουν στην Ελληνική Βουλή ακόμα και πεθαμένη.Η αυθεντική Ελλάδα όμως ζει, είναι παρούσα και παραμένει αγωνιστικά στις επάλξεις. Με ένα και μοναδικό αίτημα: Καταγγείλτε επίσημα και αμέσως, την ήδη πεθαμένη «Συμφωνία των Πρεσπών
professors-phds.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΟΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.