Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ



Ο μακαριστός πατήρ Δημήτριος Ντούντκο είναι ένας ηρωικός και ομολογητής ιερέας, ο οποίος υπέστη απειλές, διωγμούς και βασανιστήρια από το τυραννικό καθεστώς των μπολσεβίκων. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980 κλείστηκε σε ψυχιατρεία της Ρωσίας όπου υπέμεινε φοβερά και απάνθρωπα βασανιστήρια. Δεν βασανίστηκε σωματικά αλλά ψυχικά. Του έδιναν ψυχοφάρμακα για να του αλλοιώσουν την προσωπικότητα, πράγμα που πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό.
Όλα αυτά τα υπέμεινε ο πατήρ Δημήτριος αγόγγυστα και με μεγάλη υπομονή έχοντας όλη την ελπίδα του στον Χριστό και στην Παναγία. Έδειξε δε τόση μακροθυμία, ανεξικακία και συγχωρητικότητα προς τους βασανιστές του, ώστε προσευχόταν στον Θεό για αυτούς. Παρακάτω θα παραθέσουμε μία θαυμάσια και συγκλονιστική προσευχή του υπέρ των εχθρών του Χριστού και της ορθόδοξης πίστεως. Παρακαλώ να την διαβάσετε και να την ξαναδιαβάσετε με πολύ προσοχή.
«Στέκομαι προ του θυσιαστηρίου Σου, Κύριε, για όσο ακόμα μου επιτρέπεται να το κάνω. Και έχουν απειλήσει να μου στερήσουν αυτό το δικαίωμα. Προσευχόμενος σε Σένα και ψάλλοντας την λειτουργία, ίσως για τελευταία φορά, άκουσε μας τους αμαρτωλούς. Επέτρεψες να πέσουμε στα χέρια των αθέων για τις αμαρτίες μας.  Μαλάκωσε τις πέτρινες καρδιές τους, φώτισε το σκοτισμένο τους νου, ώστε να μπορέσουν να δουν τα έργα τους και να μετανοήσουν. Μπορώ και βλέπω, ότι και αυτοί επίσης βασανίζονται, γιατί  είναι υποχρεωμένοι να ζουν στο κενό της αθεΐας τους. Βασανίζονται χωρίς αγιασμό. Πεθαίνουν με μία βλαστήμια στα χείλη τους, όπως πέθανε ο ληστής στα αριστερά σου. Αυτοί οι φανατικοί άθεοι δεν γνωρίζουν τι κάνουν και τα έργα τους θα είναι η ίδια η καταδίκη τους. Άφες αυτοίς».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: