Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΤΙΑΙΑΡΕΤΙΚΑ Η χιλιετής Βασιλεία κατά τη «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά

 


Στη Αγία Γραφή γίνεται λόγος για «Βασιλεία των Ουρανών», η οποία δεν έχει καμία σχέση με εγκόσμιες βασιλείες. Στην Αποκάλυψη ο Ιωάννης βλέπει έναν άγγελο να δένει τον «δράκοντα» για «χίλια έτη». Κατά την περίοδο αυτή, ο Χριστός βασιλεύει στους πιστούς, ο Σατανάς δένεται και το κράτος του διαλύεται. Η αναφορά αυτή της Αγίας Γραφής. Ερμηνεύεται αλληγορικά και σημαίνει την περίοδο από την ενσάρκωση του Θεού Λόγου «έως της συντελείας του αιώνος».

          Η «Σκοπιά»  υποστηρίζει την εγκαθίδρυση μιας εγκόσμιας βασιλείας του Χριστού, που θα διαρκέσει χίλια χρόνια. Αυτή η «χιλιετής Βασιλεία» θα έχει Βασιλιά τον Χριστό, πρωθυπουργό τον Αβραάμ, και την κυβέρνηση θα αποτελούν  εξέχουσες προσωπικότητες  της Παλαιάς Διαθήκης. Οι προφήτες μάλιστα, που θα κυβερνούσαν, θα ανασταίνονταν το έτος 1925. Βεβαίως, ούτε οι «άρχοντες» αναστήθηκαν ούτε η παγκόσμια κυβέρνηση τους εγκαταστάθηκε στην Ιερουσαλήμ το έτος 1925 ή μεταγενέστερα! Όμως και σ’ αυτό άλλαξε ο «προφήτης» του Μπρούκλιν. Με το «περισσότερο φως» οι «άρχοντες» είναι πλέον οι Απόστολοι του Χριστού και θα είναι «συγκυβερνήτες» του Χριστού μαζί με 144.000 «εκλεκτούς». Αυτή είναι  «Χιλιετής Βασιλεία» της Σκοπιάς για την οποία προορίζονται οι οπαδοί της που ανήκουν στον «πολύ όχλο» και έχουν «γήινη ελπίδα».

          Κηρύττουν, δηλαδή, μία κατά γράμμα γήινη Βασιλεία, επί της οποίας θα βασιλεύουν και θα την κατευθύνουν αοράτως οι 144. 001 «κεχρισμένοι», μαζί με τον Χριστό από τον ουρανό (Έστω ο Θεός αληθής. 1946, σελ. 164). Αυτή θα είναι ο «Παράδεισος»  του «πολλού όχλου» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Επομένως, οι πολυπληθείς «αναστημένοι», υποτίθεται, οπαδοί της «Σκοπιάς», που αποτελούν τον «πολύ «όχλον», δεν θα είναι πάντοτε «μετά του Κυρίου» (Α΄ Θεσ. 4, 17), αφού ο Κύριος θα είναι στη Βασιλεία των ουρανών μαζί με τους 144.000 «εκλεκτούς», ενώ ο «πολύς όχλος» θα ζει στη γη. Και συνεχίζει το παραμύθι της η «Σκοπιά». Υποστηρίζοντας ότι οι άνθρωποι κατά την χιλιετή αυτή βασιλεία, θα παντρεύονται, θα τεκνοποιούν…. θα εκπαιδεύονται να ομιλούν καινούρια γλώσσα… θα κατασκευαστούν νέοι δρόμοι, σιδηρόδρομοι. Ηλεκτρικές γραμμές, υδραυλικά έργα…., θα πληρώνουν φόρο για την κάλυψη της αναγκαίας  δαπάνης εργασίας….. θα χαμογελούν από ευτυχία, θα απολαμβάνουν θαυμάσια φρούτα και λαχανικά σε απέραντους παραδεισένιους  κήπους, συντροφιά με λιοντάρια και θηρία. Πως να μην σαγηνευθούν με τους «γραώδεις μύθους» αδαείς και αστήρικτοι άνθρωποι, πνιγμένοι στα προβλήματα και τις βιοτικές μέριμνες;

          Κατά τη διάρκεια της χιλιόχρονης βασιλείας ο Ιεχωβά θα τους  επαναξιολογήσει, ανοίγοντας τα «βιβλία», που είναι οι «εκδόσεις» της εταιρείας, και κατά την κρίση αυτή κινδυνεύουν να βρεθούν έξω από τον «παράδεισο στη γη», και να ριχτούν στα «τάρταρα» μαζί με τους «εχθρούς του Ιεχωβά», εάν δεν υπήρξαν συνεπείς». Γι’ αυτό οι οπαδοί της τρέχουν από πόρτα σε πόρτα ασθμαίνοντας, να μεταφέρουν το «άγγελμα της Βασιλείας», με τη διακίνηση των εντύπων της «Σκοπιάς», ασκώντας έτσι την «αγνή λατρεία» τους.

          «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ», Αριθμ. Φ. 501- 503

Δεν υπάρχουν σχόλια: