Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Ο ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 



Εντελώς μετρήσιμα στοιχεία πιστοποιούν πλέον τον «αποχριστιανισμό της Ευρώπης». Η πρόσφατη απογραφή του 2021 ήταν η πρώτη φορά που στην Αγγλία και την Ουαλία οι κάτοικοι που αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί έπεσαν κάτω από το 50 ο/ο του πληθυσμού-συγκεκριμένα, 46,2 ο/ο. Όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία θρησκεία ανέβηκαν στο 37, 5 ο/ο, ποσοστό τριπλάσιο από αυτό της απογραφής του 2001. Τελευταίο «καμπανάκι» πρόσφατη δημοσκόπηση για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας TIMES, η οποία αποκαλύπτει ότι μόλις το 24 ο/ο  των Βρετανών κληρικών εκτιμά ότι η Βρετανία μπορεί να συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως χριστιανική χώρα με ένα ισχυρό ποσοστό, ανερχόμενο στο 64 ο/ο,  εκτιμά ότι θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται ως χριστιανική χώρα, μόνο όμως με ιστορικούς όρους!

          Ο σύγχρονος άνθρωπος της Δύσης απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Θεό, με λογική βεβαίως συνέπεια να βιώνει όλο και πιο δραματικά την παγωνιά της ερημιάς  στην οποία βυθίζεται και το βαθύ σκοτάδι της απομάκρυνσης  του από το Φως της ζωής.

          Ας μη μας παρηγορεί ότι στην Ελλάδα όσοι θα αυτοπροορίζονταν ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα ήταν περισσότεροι. Η πορεία είναι η ίδια. Χώρια που υπάρχει και το τεράστιο ερώτημα τι ακριβώς αντιλαμβάνονται ως πίστη ακόμα και όσοι αυτοπροσδιορίζοται ως Χριστιανοί….

          «ΖΩΗ», τ. 4382

Δεν υπάρχουν σχόλια: