Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Εκοιμήθη χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων






Εκοιμήθη χθες ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων.

Ο Σεβασμιώτατος τον τελευταίο καιρό είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι μετά από εγκεφαλικό, που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι και σήμερα στην εντατική όπου και εκοιμήθη.

Να αναφερθεί ότι αυτή την ώρα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών  χτυπούν πένθιμα για την κοίμηση του πνευματικού τους πατέρα.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού  Σπυρίδωνος θα ψαλεί στον Ι. Ναό  Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12.00.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1926.

Το έτος 1953 απεφοίτησε της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος τον Μάρτιο του έτους 1951 και Πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1954 από τους τότε Θεοφιλέστατους Επισκόπους Ευρίπου κ. Αλεξίου και Ρωγών κ. Διονυσίου, σεπτή Εντολή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού Σπυρίδωνος. Υπηρέτησε ως Διάκονος εις τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου (Μετσόβου και Μπουμπουλίνας) Αθηνών από του έτους 1951 και τον Ιανουάριο του έτους 1954 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος σε αυτόν τον Ιερό Ναό.

Ακολούθως υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης από του έτους 1954 - 1971, υπηρετών ταυτοχρόνως, από μεν του έτους 1954 - 1958 Προϊστάμενος και Ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Δεξιάς, του οποίου έγινε και Κτήτωρας. Από το 1958 - 1971 Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης.

Πηγή:  http://www.romfea.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός ας τον συγχωρέσει!
Καλή ψυχούλα!
Θεός σχωρέστον.

Ανώνυμος είπε...

Την ευχή του να έχουμε, σπουδαίος Ιεράρχης που αγάπησε πολύ το ποίμνιο που του ανέθεσε ο Χριστός!
Ο Θεός ας τον αναπαύει και εμάς να μας ελεεί.