Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κατωπόδης


          Τις πρωινές ώρες σήμερα 12-05- 2016 εξεδήμησε προς Κύριον μετά από επώδυνη ασθένεια ο πρωτ. π. Ιωάννης Κατωπόδης, ιερατικώς προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Διονυσίου Πατρών.

          Ο αείμνηστος π. Ιωάννης, φίλος και συμπρεσβύτερος, διακόνησε την τοπική μας Εκκλησία επί σειρά ετών ως εφημέριος σε Ι. Ναούς της πόλεώς μας με τη μακροβιότερη εφημερία του στον Ι. Ναό του Αγ. Διονυσίου Πατρών. Η παρουσία του και η προσφορά του στην ενορία του Αγ. Διονυσίου υπήρξε επιτυχής και καρποφόρος τόσο για την τοπική Εκκλησία μας όσον και για τους ενορίτες του.

          Ο π. Ιωάννης υπήρξε ένας εκλεκτός κληρικός, απλός, τίμιος, ευθύς, ανυπόκριτος και ευχάριστος, ακούραστος εργάτης της Εκκλησίας επί σειρά ετών στο γεώργιο του Θεού.

          Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του ξεπερνούσε τα καθιερωμένα εφημεριακά του καθήκοντα και επεκτείνονταν και προς τους συνεφημερίους του, αγωνιζόμενος για τις υποθέσεις των κληρικών της μητροπόλεώς μας μέσα από τις τάξεις του τοπικού παραρτήματος του ΙΣΚΕ. Υπήρξε η ψυχή του παραρτήματος αρχικά και στη συνέχεια εξελέγη μέλος και αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ μέχρι και της τελευταίες ώρες της επίγειας ζωής του.

          Για όλη αυτή του την προσφορά και τους κόπους  θα του είμαστε διαπαντός ευγνώμονες.

          Εκτός όμως της ιερατικής και άλλης προσφοράς του, ο π. Ιωάννης υπήρξε και εκπαιδευτικός, καθηγητής θεολόγος, όπου δίδαξε δε σχολεία της δημόσιας Μ. Εκπαίδευσης από τη θέση αυτή, και τελευταία ως Γυμνασιάρχης αφήνοντας αγαθές αναμνήσεις για το χαρακτήρα του και την προσφορά του. Μια πολυποίκιλη προσφορά στην Εκκλησία και την εκπαίδευση.

          Εμείς που τον είχαμε γνωρίσει από κοντά ως ενορίτη, φίλο, συνάδελφο και συμπρεσβύτερο νιώθουμε πολύ πόνο και λύπη για την απουσία του και ευχόμαστε στην ταπεινή και εκλεκτή πρεσβυτέρα του, που σήκωνε με υπομονή και καρτερία τον επώδυνο σταυρό και την οδύνη  του μαρτυρίου του και στα εξαιρετικά και πονετικά παιδιά του, ο Θεός να τον δεχθεί στο υπερουράνιο θυσιαστήριο για να πρεσβεύει υπέρ πάντων ημών.

          Ο Αναστάς Κύριος που είναι Κύριος της Ζωής και του θανάτου ας έχει αναπαυμένη την ιερατική του ψυχή.

          Χριστός Ανέστη αδελφέ και συλλειτουργέ παπαΓιάννη.



Καλή Ανάσταση.

         

π. Γερασ. Αγγ. Στανίτσας




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός ας τον αναπαύσει.
Τον θυμάμαι με πολύ συγκίνηση.
Χριστός Ανέστη

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Ο Θεός να τον πάρει στα δεξιά του.
Πολύ καλός άνθρωπος, κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η εκκλησία των Πατρών έχασε έναν άξιον Ιερέα του Θεού.
Ταπεινός απλός γεματος ενέργεια στο να βοηθήσει τους ανθρώπους.
Αιωνία του η μνήμη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος να τον αναπαυσει...Ετσι ηθελε ο Κυριος...
Τα συλλυπητηρια μας στην κ.Λιτσα
Μια ενοριτισσα

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα , πολύ κρίμα.