Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Αγ.Παϊσιος


          Όταν κανείς παρακολουθεί και αισθάνεται αυτά που ψάλλει, από εκεί ξεκινάει και η ευλάβεια, από εκεί έρχεται και η κατάνυξη και όλα. Γι’ αυτό να πιάνετε τακ-τακ τα θεία μηνύματα, για να κεντιέται η καρδιά, να τα νοιώθει. Αν πάει το τηλεγράφημα στην καρδιά, και από μια λέξη κεντιέται ο άνθρωπος, τινάζεται, αλλοιώνεται πνευματικά….

          Στην Γερμανική κατοχή ένας τυφλός με μια φλογέρα ξέρετε πόσους ξεσήκωσε; Πόσο γλυκά και με τι καημό έπαιζε ο καημένος το «Έχε γαία, καημένε κόσμε»! Πονούσε για το έθνος του και ο πόνος του έβγαινε από τη φλογέρα!

          Άπλωνε το καπέλο του και έλεγε: «Ρίξτε στον τυφλό». Οι Γερμανοί έλεγαν «τυφλός έλεγαν «τυφλός είναι» και τον άφηναν ελεύθερο και του έριχναν και χρήματα! Αυτός όμως έκανε….ιεραποστολή! Όπως ήταν απογοητευμένος τότε ο κόσμος, τους άναβε φλόγα μέσα του…..Σκεφτείτε τώρα να ξεσηκώνεσαι από την αγάπη του Χριστού!».





          «Παλιά και αυτοί που έλεγαν ότι είναι άπιστοι είχαν μέσα τους Θεό. Θυμάμαι, την εποχή που ήταν οι Ιταλοί στην Κόνιτσα, πήρε φωτιά το δάσος και διαδόθηκε ότι την έβαλαν οι Ιταλοί, για να πάνε Κονιτσιώτες να τους συλλάβουν. Όταν το άκουσαν αυτό οι Κονιτσιώτες, σκορπίστηκαν και άφησαν το δάσος να καίγεται. Οι Ιταλοί πήγαν και βρήκαν τον πρόεδρο, ο οποίος ήταν άπιστος, και του είπαν: «Πού είναι οι άνθρωποι;» «Στις δουλειές τους», απάντησε εκείνος. «Και γιατί δεν πήγαν να σβήσουν την φωτιά;» τον ρώτησαν. «Α, εμείς σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τους λέει, έχουμε τον Άγιο Νικόλαο». Εκείνη την στιγμή, ενώ προηγουμένως δεν υπήρχε σύννεφο στον ουρανό, μαζεύτηκαν σύννεφα και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Όταν είδαν το θαύμα αυτό οι Ιταλοί, φοβήθηκαν».



          Οσίου Παισίου Αγιορείτου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

από τους μαγαλύτερους Αγίους της εκκλησίας μας.