Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ


Η κίνηση του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας κατά την περίοδο του Πάσχα



          Εντυπωσιακή παρουσία εμφάνισε κι εφέτος  το Φιλόπτωχο Ταμείο της

 Ενορίας μας κατά την πασχαλινή περίοδο.

          Στο προσκλητήριο  του προέδρου του Φ. Τ.   μικροί και μεγάλοι, πλούσιοι και φτωχοί ανταποκρίθηκαν  στην υπόθεση της αγάπης υπέρ των δεινοπαθούντων αδελφών μας ενοριτών.

          Ο άνθρωπος ως ενότητα ψυχής και σώματος  αισθάνεται πάντοτε την ανάγκη μαζί με τις πνευματικές ευκαιρίες  να έχει την δυνατότητα να καλύψει και τις διάφορες υλικές ανάγκες, ώστε  ψυχικά και πνευματικά να χαίρεται πιο σωστά και ολοκληρωμένα.

          Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα προβλήματα πολλά. Οι άνθρωποι πλήττονται κυρίως από πνευματική φτώχεια, αλλά και υλικές στερήσεις και δυσκολίες.

          Γι’ αυτό μέρα-νύχτα βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και ανησυχία για να βρούμε τρόπους και μέσα για να ελαφρύνουμε και ν’ ανακουφίσουμε τη φτώχεια και τις δυσκολίες των αδελφών μας.

          Έτσι με τον Έρανο της Αγάπης που προηγήθηκε της Μεγάλης Εβδομάδος στα όρια της Ενορίας μας, δώσαμε την ευκαιρία άλλοι από το υστέρημα, άλλοι από το περίσσευμα, να προσφέρουμε όσο μπορούμε και εάν θέλουμε, μερίδιο αγάπης προς διανομή σε άπορες οικογένειες.

          Επίσης, εκτός του προϊόντος του εράνου, προσεφέρθησαν από τους ενορίτες μας   χρήματα για την αγορά ποσότητος κρέατος αρίστης ποιότητος, 270 κιλά για 70 οικογένειες. Εκτός του κρέατος το πακέτο περιείχε τυρί φέτα, προσφορά των Αφων Παντελή, το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι, λάδι, ζάκχαρι, καφέ κ. α. τρόφιμα, τα οποία έφθασαν σε κάθε σπίτι απόρου ενορίτη από  ειδικό συνεργείο διανομής.

          Μπορεί βέβαια να μην ικανοποιήσαμε επαρκώς  τις ανάγκες των αδελφών μας , αλλά δώσαμε το παρόν της αγάπης με την έννοια, ότι όταν η αγάπη μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται και όπου δίνει λίγο με αγάπη και αγόγγυστα στο Θεό, ο Θεός αντιδωρίζει πολλαπλάσια τις ευλογίες Του, τις οποίες ευχόμαστε σε όσους και με  οποιονδήποτε τρόπο ήλθαν συνδρομητές στο ευγενές άθλημα της αγάπης.



          Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους προσφέροντες και κοπιάσαντες

          Χριστός Ανέστη

                                             Ο Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.Και του χρόνου να είστε καλά.Υπάρχουν πράγματι πολλοί αδελφοί μας που "πονούν"!