Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΞΕΛΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ;

            Πολλοί σήμερα αμφισβητούν για την παρουσία της αγιότητας μέσα στη ζωή της Εκκλησίας. Η παρουσία όμως οσιακών μορφών που κοσμούν την ορθόδοξη Εκκλησία μας  είναι  η μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι το Άγιο Πνεύμα αναδεικνύει κατά καιρούς τέτοιες άγιες μορφές που στηρίζουν και εμπνέουν τους πιστούς. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η Εκκλησία είναι ο χώρος όπου αναπαύεται ο Θεός, δοξάζεται και προσφέρεται όπως γινόταν και θα γίνεται πάντα.
Η Εκκλησία μας είναι εργαστήρι αγιότητας. Υπάρχει στον κόσμο όχι για να υποκαθιστά το κράτος στο χώρο της πρόνοιας- που εξ άλλου το κάνει- αλλά για να παράγει αγίους. Αυτός είναι  ο ρόλος και η αποστολή της. Ο αγιασμός του ανθρώπου. Ασφαλώς υπάρχουν άγιοι στην εποχή μας, γι’ αυτό υπάρχει και η Εκκλησία. Όταν εκλείψουν οι άγιοι θα εκλείψει και η Εκκλησία. Μόνο που οι άγιοι δεν φωνασκούν και δεν θορυβούν «ως κύμβαλα αλαλάζοντα», αλλά κραυγάζουν δια της σιωπής . Εκπέμπουν  χάρη και αγιότητα. Τα πρόσωπα  τους λάμπουν από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Είναι παντού: στις ιερές μονές, στα ησυχαστήρια, τα ερημητήρια, στις σκήτες, στα χωριά και τις πόλεις , γύρω μας. Ίσως να είναι και άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Απλώς για να τους καταλάβουμε, πρέπει να ταπεινωθούμε, να χαμηλώσουμε, όπως κάνουν κι’ εκείνοι, για να μην φαίνονται.
π.γ.στ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα φυσικά δεν υπάρχουν άγιοι.

Ανώνυμος είπε...

Για Αυτό να μην Είσαι Σίγουρος. Θα μου Επιτρέψεις να Διαφωνήσω Μαζί σου. Μέσα από Πραγματικά Πονεμένους Ανθρώπους που Σηκώνουνε με Πραγματική Χαρά , Εκούσια το Σταυρό τους, Υπάρχουνε και Εάν δεν είναι Όλοι Άγιοι που Αυτό Όντως είναι Δύσκολο Έχουνε Φθάσει σε Σημεία Μεγάλης Αρετής!Ο θεός Ξέρει.Πολλοί από Αυτούς Βρίσκονται μέσα σε Οικογένειες είναι Οικογενειάρχες Πραγματικοί Χριστιανικοί Οικογενειάρχες Χωρίς Θρησκοληψίες και Φανατισμούς!Υπάρχουνε Άγιοι αλλά είναι πιο Λίγοι Όχι Ότι δεν Υπάρχει Ούτε Δείγμα!