Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΌ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ" Εν φυλακή ήμην και ουκ ήλθατε προς με" ( Μ,τ.θ. 25,43)
Η Ευαγγελική διήγηση της Κυριακής της κρίσεως μας αναφέρει, ότι η Βασιλεία του Θεού κερδίζεται με απλές καθημερινές πράξεις όπως:
Η προσφορά φαγητού  στον πεινασμένο
Ένα ποτήρι νερό στον διψασμένο
 Ενδύματα στο γυμνό
 Ενδιαφέρον για τον περιπλανώμενο πρόσφυγα
Μια επίσκεψη στον άρρωστο, αλλά και
Στον φυλακισμένο.
Όλες αυτές οι πράξεις αγάπης που προσφέρονται στον ελάχιστο αδελφό, ο Χριστός μας είπε, ότι είναι σαν να προσφέρονται σ’ Αυτόν τον ίδιο « εμοί εποιήσατε» .
 Η Ενορία μας κατανοώντας τα λόγια αυτά του Χριστού αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ποιμαντική επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών του Αγ. Στεφάνου Πατρών, προκειμένου να γνωρίσει μέσα από το πρόσωπο κάθε φυλακισμένου αδελφού μια άλλη μορφή του προσώπου του Χριστού κατά το: « εν φυλακή ήμην και ουκ ήλθετε προς με».
            Η επίσκεψη μας συνοδεύτηκε και από την ανάλογη  συμβολική αγάπη μας προς αυτούς. Οι εκκλησιαζόμενοι της Κυριακής της Απόκρεω προσέφεραν χρηματικό ποσόν κατόπιν προτροπής και παρακλήσεως του πρωτ. π. Γερασιμάγγελου, για να προσφερθούν στους απόρους τροφίμους  είδη ατομικής καθαριότητας, για διακόσια άτομα περίπου.
            Η Διεύθυνση των φυλακών και ο κοινωνικός λειτουργός αφού μας ενημέρωσαν για το τραχύ και δύσκολο έργο που επιτελούν, μας δέχθηκαν με πολλή χαρά και μας ευχαρίστησαν για την παραπάνω προσφορά της ενοριακής –Εκκλησιαστικής αγάπης μας προς τους «ελαχίστους» αδελφούς μας, την οποία συνόδευαν ο π. Γερασιμάγγελος , κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου και Επίτροποι του Ναού Αγ. Βαρβάρας.
            Η επίσκεψη μας στις φυλακές μας υπενθύμισε, εκτός των άλλων, ότι η  ταπείνωση του Χριστού δεν έχει όρια, αφού καταδέχεται να ταυτίζεται με το πρόσωπο ακόμη και κάθε φυλακισμένου. Σημείο αισιοδοξίας για όσους νοιώθουν δυσκολία να προσεγγίσουν το μυστήριο της σωτηρίας που προσφέρει ο Θεός αδιακρίτως σε όλους.
             
           

2 σχόλια:

Dennis Kontarinis είπε...

Καλημέρα πάτερ μου
Γεμάτη ανθρωπιά η επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου. Μπράβο σας.
Να σου ευχηθώ σε σένα και την οικογένειά σου καλή Σαρακοστή.

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα είπε...

Καλή Σαρακοστή κ.Ντένη και καλόν πνευματικό αγώνα!