Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

"Σιχάθηκα τέτοια Ελευθερία"




            Καθώς βλέπουμε την πολιτική υποκρισία να κυριαρχεί ανερυθρίαστα στους πολιτικούς του τόπου μας και την ανευθυνότητα που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της αβύσσου, αναθυμόμαστε το θρήνο του ελληνόψυχου Μακρυγιάννη. Τον παραθέτουμε όπως τον εκφράζει σε μία επιστολή του το 1844  στην οποία έγραφε:
            « Αποκατέστημεν ελεύθεροι…. Και με μεγάλην προθυμίαν εγκολπώθημεν τον λεγόμενον εξευγενισμόν της πλουσίας και φωτισμένης Ευρώπης. Είμαστε θηρία ανθρωποφάγα, άτιμοι άνθρωποι. Είμαστε τοιούτοι όλοι, ανάξιοι της λευτεριάς….» και θρηνώντας ομολογεί: «Σιχάθηκα τέτοια λευθερία……Αν μας έλεγε κανένας αυτείνη την λευτεριά όπου γευόμαστε, θα παρικαλούσαμε τον Θεόν να μας αφήσει εις τους Τούρκους άλλα τόσα χρόνια, όσο να γνωρίσουν οι άνθρωποι τι θα ειπή πατρίδα, τι θα ειπή θρησκεία, τι θα ειπή φιλοτιμία, αρετή και τιμιότη  Αυτά λείπουν απ’ όλους εμάς, στρατιωτικούς και πολιτικούς…. Ο Θεός ας κάμη το έλεος του να μας γλυτώσει από τον μεγάλο γκρεμό όπου τρέχομεν να τζακιστούμεν…».
            Και ο αγνός ήρωας του 1821 καταλήγει επιλέγοντας: « Ελεεινολογούσα την πατρίδα, ότι ο Θεός δεν είπε να την ελευθερώσει ακόμα  σ’ τ’ αληθινά, και κρίμα στους κόπους μας. Εβγιαστήκαμεν και την πήραμεν εις τον λαιμόν μας…».
            Τι θα έλεγε σήμερα  ο Μακρυγιάννης αν έβλεπε τη σύγχρονη Ελλάδα όπως την κατάντησαν οι πολιτικοί μας; Προετοιμάζουν την άλωση της Ελλάδας εκ των έσω χωρίς πόλεμο, αφού όπως λένε οι επίσημοι οργανισμοί σε τρία, τέσσερα χρόνια από τώρα, στην Ελλάδα θα ζουν 3.500.000 μετανάστες!
            Γιατί διαμαρτύρονται κάποιοι πολιτικοί για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, αλλά παράλληλα τάσσονται υπέρ της πολυπολιτισμικότητας κ.τ.ο. Γιατί κλείνουν τα μάτια λαϊκίζοντες;
            Είχε άδικο ο Μακρυγιάννης όταν έγραφε ο Θεός να μας γλυτώσει από τον γκρεμόν όπου τρέχουν να τζακιστούμεν;

            Στρατηγός Μακρυγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: